Hlavní obsah

Druhá adventní neděle patřila v Ostravě-Hrabůvce i orientačním běžcům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě-Hrabůvce se v neděli 4. prosince uskutečnil závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu.

Foto: Josef Zajíc

Děvčata na trati D.

Článek

Závod byl zorganizován v rámci celoroční akce S mapou běhá celá Ostrava. Sešlo se celkem 152 zájemců o tento krásný sport. Zúčastnili se výkonnostně špičkoví závodníci a závodnice z oblasti od Vrbna pod Pradědem přes Opavu, Třinec až po polský Krakov, ale také zájemci z řad veřejnosti.

Startovalo se u ZŠ E. Lukášové v Ostravě-Hrabůvce. Závodníci vyběhli v 10 hodin na mapově náročné tratě. Jednalo se o nejkratší disciplínu orientačních sportů - sprint.

Nejdelší trať mužů A měřila vzdušnou čarou 3260 metrů a závodníci museli proběhnout okolo 20 kontrolních bodů. Nejkratší trať měřila 770 metrů. Byla připravená pro nejmladší a méně zkušené závodníky z řad veřejnosti. Nejlepší tři v každé kategorii obdrželi originální diplom a čokoládovou figurku v podobě čerta a Mikuláše.

V nejnáročnější kategorii tratě A zvítězil Pavel Rychlý z Opavy a Kateřina Argalášová z Třince. Na trati B byl první Vojtěch Lanc z Třince a Hana Juřeníková z Ostravy. Nejlepší na trati C byl Vojtěch Tesař a Barbora Černá, oba z Ostravy. Nejkratší trať D vyhrál Michal Krčmář z Hranic a Lucie Petrušková z Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám