Hlavní obsah

Dřevěný zajíc byl na ostravském Festivalu dřeva vydražen za 12 000 korun

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu VIII. ročníku Festivalu dřeva 2012 v Ostravě na Slezskoostravském hradě byl v sobotu vydražen dřevěný zajíc, kterého před zraky diváků vyřezal motorovou pilou Martin Komárek. Zajíc byl vydražen za 12 000 korun zájemcem z Brna. Výtěžek poslouží nemocné sedmileté dívce z Bohumína.

Foto: Josef Zajíc

Vydražený zajíc Martina Komárka za 12 000.- Kč 15.9.2012

Článek

Dřevařské soutěže, kulturní program, doprovodný program a soutěže pro děti byly zahájeny v sobotu 15. září v 10 hodin na Slezskoostravském hradě. Na pódiu hradního nádvoří si diváci mohli zafandit při trojutkání krajských tříčlenných družstev profesionálních dřevorubců v Beskydském poháru.

Družstva urostlých chlapů z Moravskoslezského kraje, Žilinského kraje a Slezského Wojwodství (Polsko) se utkala v pěti náročných dřevařských disciplínách. Museli zvládnout řezání kmene na čas motorovou pilou, řezání motorovou pilou kotoučů s minimální tloušťkou, výměnu řetězu na motorové pile, řezání dvojmužnou pilou na čas a přesekávání ležícího kmene. Výsledky se přelévaly z disciplíny na disciplínu tu na jednu, tu na druhou a třetí stranu. Zvítězili reprezentanti Moravskoslezského kraje před Žilinským krajem. Na třetím místě se umístili reprezentanti Slezského Wojwodství.

Po soutěži přinesl vicemistr světa v dřevařských soutěžích pro rok 2012 Martin Komárek dřevěného zajíce, kterého vyřezal motorovou pilou za přítomnosti diváků. Krásná socha byla postupně dražena. Dražbu a celý program moderoval Roman Pastorek. Dražba začala na 3000 korunách. Sochu vydražil zájemce z Brna za 12 000 Kč. Finanční prostředky budou putovat do Bohumína za sedmiletou dívenkou, která potřebuje zdravotní kočárek.

V amfitétru hradu byla ve 13.30 zahájena soutěž dřevařských dovedností STIHL TIMBERSPORT SERIES mezi reprezentačním družstvem Polska a České republiky. Chlapi jako hory přesekávali stojící kmen sekyrou (Standing Chop), řezali klasickou motorovou pilou (Stock Saw), řezali ruční pilou s jedním úchytem vážicí 12 kg (Single Buck) a přesekávali ležící kmen (Underhand Chop).

Po tvrdých bojích vyhrálo družstvo České republiky pod vedením vicemistra světa Martina Komárka. Družstvo Polska vedl polský mistr Arkadius Drozdek.

Na horním pódiu se již ozývaly tóny trojice Maxim Turbulenc. Tuto pak vystřídal koncert kapely Fešáci - jeho členové vystoupení věnovali nedožitým 65. narozeninám Michala Tučného.

V 17.30 pak Festival dřeva zakončil svým koncertem Xindl X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám