Hlavní obsah

Dramatická utkání mezi KK Brno a VKC Kolín pokaždé rozhodl jediný bod

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatická utkání mezi průběžně třetím (KK Brno) a čtvrtým (VKC Kolín) týmem v nejvyšší české korfbalové soutěži, České korfbalové extralize, skončila vždy výhrou o jediný bod. Nejdříve KK Brno obhájilo svůj koš v prodloužení, poté vybojoval vítězství VKC Kolín až v samotném závěru.

Foto: Zuzana Maňáková

KK Brno v útoku

Článek

KK Brno – VKC Kolín  21:20 (10:12) po prodloužení; 19:20 (12:9)

Do sportovní haly přijel Kolín bez několika opor. Brňany však nečekal hladký průběh utkání, i když do prvního utkání vstoupili lépe a brzy si vytvořili vedení 5:2. Poté ale jejich aktivita v útoku ustala a ke slovu se dostali hosté.

Největší problémy měli Brněnští mezi 15. a 25. minutou, kdy kolínská obrana přitvrdila, a nutila útočníky k chybám. Hosté z Kolína toho dokázali využít a v poločase získali náskok dvou košů – 10:12. 

Druhý poločas byl dlouho vyrovnaný. Brnu se však podařilo získat několik penalt díky zvýšenému útočnému tlaku. Tím si taky krátce před koncem vybojovalo vyrovnaný stav 18:18. V posledních minutách stačil každý tým vstřelit ještě dva koše a v řádné hrací době skončilo utkání nerozhodně.

Následovalo prodloužení, ve kterém se po sérii nepřesných zásahů trefil Vávra. Kolín měl ještě šanci na vstřelení koše, ale brněnské obraně se podařilo míč získat a těsné vedení udržet.

Do druhého zápasu Brno obměnilo sestavu. Začalo tvořit tlak v útoku a hosté řešili situace fauly. Nařízené penalty Brňané proměňovali. Zejména díky E. Jonákové, J. Máši a jejich podařeným dvojtaktů dopomohli svému týmu k poločasovému vedení 12:9.

Ovšem 15 minut před koncem zápasu domácím začaly docházet síly a přestali se koncentrovat. Zato Kolín hrál agresivně v obraně i útoku a 8 minut před koncem se dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů. Chvíli před koncem musela kvůli zranění odejít E. Jonáková a tak kolínské dívky využily svou převahu a třemi koši otočily celý zápas. Brněnský nátlak v posledních vteřinách už nic nezměnil a hosté zvítězili těsným skóre 19:20.

Nejlepší střelci: 11 košů M. Kubíček, 8 košů T. Paďouková (VKC Kolín), I. Vávra (KK Brno)

Více informací na www.korfbal.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám