Hlavní obsah

Drama až do konce. Souboj vládců korfbalové první ligy skončil remízou

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tento duel se v první korfbalové lize čekalo dlouho. A bitva prvního Náchoda s druhým brněnským béčkem nezklamala. Napínavá podívaná nakonec přinesla spravedlivou remízu 20:20. Ve druhém miniturnaji zazářila znojemská rezerva, která z návštěvy Brna vytěžila všechny čtyři body.

Foto: Jan Pařík

Prostějov ve čtvrtém kole jednou vyhrál a prohrál

Článek

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Náchod)

Parádní korfbalové bitvy s parádním vyvrcholením. V Pardubicích se v miniturnaji utkaly tři celky z vrchní poloviny tabulky a jejich souboje rozhodně nenudily. Z vyrovnaného měření sil nakonec vyšel nejlépe Náchod, jenž získal tři body za výhru a remízu. Jde přitom teprve o jeho druhou ztrátu sezony.

Smůlu měli Brňané, kteří se sice v obou duelech soupeři vyrovnali, jenže získali jen bod, když je dokázal porazit Prostějov. Hanáci dlouho na soupeře ztráceli, vytrvalým tlakem však nakonec slavili úspěch 13:11.

Při vyvrcholení dne na sebe narazila náchodská odhodlanost s brněnskými zkušenostmi a oba týmy se tahaly o každý koš. Za stavu 20:20 měly oba celky šanci na strhnutí utkání na svou stranu, jenže ji nevyužily a rozešly se tak smírně.

Ondřej Fridrich (hráč, Brno): „Utkání s Prostějovem bohužel provázelo velké množství nepřesných výroků rozhodčího na obou stranách. Bohužel pro nás jsme si černého Petra vytáhli my, když minutu a půl před koncem za remízového stavu 11:11 penaltový zákrok naší obrany viděl z celé haly snad opravdu jen sudí. Prostějov nabídnutou šancí zdarma nepohrdl a získal důležité vedení. Proti Náchodu jsme předváděli velmi soustředěný výkon v obraně i v útoku, který byl navíc doprovázen až mimořádně přesným zakončením.“

SK Plhov Náchod - Prostějov SK RG "B" 17:12

Prostějov SK RG "B" - Brno KK "B" 13:11

SK Plhov Náchod - Brno KK "B" 20:20

MINITURNAJ V BRNĚ

Vánoční večírek je nezastavil. Znojemští korfbalisté v pátek absolvovali „náročné“ soustředění v restauraci a jak bylo v sobotu vidět, na čtvrté kolo první ligy se hráči jeho rezervy připravili zodpovědně. V Brně totiž nejprve těsně po napínavém boji přehráli Šenov a poté si poradili i s domácím Novým Lískovcem.

Šenovu se výjezd na jih Moravy naopak zle nevydařil, když prohrál i druhý duel s domácími korfbalisty.  V minulém kole přitom havířovský celek sebral bod vedoucímu Náchodu, jde však zatím o jeho jediný letošní úspěch a v tabulce tak Šenovským patří až poslední příčka.

Jakub Žák (hráč, Znojmo B): „Na hřišti to bylo hodně zajímavé. Večírek byl v nohách dost, ale soupeři na tom údajně byli podobně. Se Šenovem to bylo ale napínavé až do konce. Je nás málo a i na béčko jezdí v podstatě stejní kluci jako na áčko. Holek máme přece jen o něco víc. Dobrou zprávu představuje, že se ke korfbalu vrací Tomáš Veselý. Naopak Jirka Podzemský, jenž rehabilitoval po zranění kolena, se odrovnal na dlouho. Upadl na schodech a v poraněném koleni si přetrhal snad všechno.“

Brno KK Nový Lískovec - Šenov KC-ZŠ 16:12

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Šenov KC-ZŠ 18:17

Brno KK Nový Lískovec - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 14:19

Reklama

Výběr článků

Načítám