Hlavní obsah

DPO: Revizoři při smogové regulaci operují ve všech neostravských zónách

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve dnech smogové regulace nemají revizoři volno byl název článku, který jsme publikovali 8. března. Jeho součástí byla citace z blogu Ladislava Větvičky - na adresu revizorů uvedl, že dělají účelové kontroly na dvou místech tramvajové linky číslo 5 a zbytečně tak šikanují cestující. Dopravní podnik Ostrava (DPO) s názorem nesouhlasí.

Foto: Ondřej Kořínek

Akce Smog v únoru tohoto roku.

Článek

Na dotaz, zda si revizoři vybírají tuto linku schválně, odpověděl tiskový mluvčí DPO Miroslav Albrecht: „Není to pravda. Revizoři DPO v období platnosti mimořádné přepravy při smogové regulaci operují ve všech „neostravských“ zónách a linka 5 se nijak nevymyká."

Zároveň odkázal na tiskovou zprávu, ve které se říká, že tramvajová linka č. 5 vyjíždí mimo území města Ostravy (mimo zóny 1 – 4), což prakticky znamená, že cestující mohou opatření pro mimořádnou přepravu využít pouze v úseku zastávek Vřesinská – Poruba koupaliště (je to jediný mezizastávkový úsek na této lince, který se nachází v zóně 4).

Na tomto faktu nemění nic zastávka Krásné Pole, která je v rámci zónového rozdělení evidována jak pro zónu 9, tak i s ohledem na své katastrální umístění také pro zónu 4, ovšem nenavazuje na ni žádný úsek trasy linky č. 5, který by náležel tarifní zóně č. 4. Z toho vyplývá, že ze zastávky Krásné Pole nelze cestovat linkou č. 5 s využitím opatření mimořádné přepravy v období smogové regulace.

K petici, která požaduje zrušení Akce Smog, připravovanou na Facebooku některými občany Ostravy (žádají zrušení přepravy zdarma, DPO by měl podle nich investovat peníze do snížení cen jízdenek, tvrdí rovněž, že DPO diskriminuje velkou část občanů, kteří jezdí na předplacené kupóny), se nevyjádřil.

K petici se nevyjádřil ani magistrát města Ostravy. Andrea Vojkovská, tisková mluvčí magistrátu, nicméně dodala:Objevily se případy, kdy cestující nepředložili jízdní doklad s vysvětlením, že se domnívají, že mimořádná přeprava platí všude. Podmínky jsou ale jasně stanoveny - především v Tarifu DPO a ve vozidlech pak upozorněními ve formátu A4 za předním sklem a textovou a akustickou informaci ve vozidlech."

Reklama

Výběr článků

Načítám