Hlavní obsah

Dovolená u moře by pro mě byla nuda, říká zpěvačka Eva Pilarová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny měla narozeniny, ale jak tvrdí, tak už je dávno neslaví. Přesto je Eva Pilarová nezmar. I během léta vystupuje nejen se svou kapelou, ale i na koncertech skupiny Wohnout. V sobotu 13. srpna vystupovala s Golden Big Bandem Prague na jazzovém festivalu v Dubé-Nedamově.

Foto: Helena Štefanová

Eva Pilarová s mladým zpěvákem Tomášem Kostkou.

Článek

V minulých dnech jste měla narozeniny.  Jak jste je oslavila a jestli pak jste přitom i trošku zabilancovala?

Narozeniny neslavím už několik let, vždy raději oslavím „kulatiny či půlkulatiny na scéně“. Bilancuji pouze tehdy, když sepisuju paměti. A že je na co vzpomínat! Jen si s tím musím pospíšit, než začnu zapomínat…

Vystupujete i během léta?

Ano, zpívám i během léta nejen se svými muzikanty Vítem Fialou a Milanem Dvořákem, ale letos navíc s kapelou Wohnout. Mimochodem, kluci jsou strašně fajn, jak po stránce muzikantské, tak po stránce lidské. A moc mě baví spolupráce s Golden Big Bandem Prague, který řídí Petr Sovič. Vloni mě doprovázeli při galakoncertech „55 let na scéně“, letos jsou to swingově zaměřené koncerty. Ten prozatím poslední proběhl 13. srpna v Dubé – Nedamově, kde jsme spolu s mým kapelníkem Vítem Fialou založili Mezinárodní jazzové dny, letos to byl už dvaadvacátý ročník.

Snažím se každý rok zazpívat něco, co tam ještě nezaznělo. Tentokrát to byla mimo jiné skladba S čertem si hrát, kterou jsem před půl stoletím zpívala s Waldemarem Matuškou za doprovodu legendárního jazzmana, dirigenta Karla Krautgartnera a jeho orchestru. Letos byl mým partnerem mladičký Tomáš Kostka. Jiný, ještě mladší Tomáš Ringel, si se mnou zazpíval na Letních slavnostech v Dubé skladbu, kterou jsem kdysi zpívala ve filmu Kdyby tisíc klarinetů s Karlem Gottem, Dotýkat se hvězd.

Jazzové a swingové písničky máte i v běžném koncertním programu?

V mém koncertním programu nikdy pár swingovek nechybí, nejraději zpívám Bernsteinův Swing, to mě baví, a mám radost, že baví i mé příznivce.

Jak a kde ještě trávíte léto?

Většinou pendluji mezi Prahou, chalupou a koncertními pódii. To je léto podle mých představ. Dovolená u moře by pro mě byla nuda.

Před časem jste slíbila novinkové album...?

No a můžu je slíbit znova, vše je připraveno, zatím ale bohužel chybí sponzor...

Související témata:

Výběr článků

Načítám