Hlavní obsah

Dopravu v Horní Lidči od čtvrtka omezí výstavba kruhového objezdu

Novinky, Ludmila Brousilová

Již od čtvrtka 9. dubna čekají na řidiče projíždějící Horní Lidčí rozsáhlá dopravní omezení. Příčinou je výstavba kruhového objezdu v obci. Nákladní vozidla nad sedm a půl tuny musí počítat s šedesáti kilometrů dlouhou objízdnou trasou.

Foto: Ludmila Brousilová

Současný stav, křižovatka v Horní Lidči

Článek

V úterý bylo připraveno téměř vše pro rekonstrukci křižovatky v Horní Lidči. Vydaná jsou potřebná povolení a zbývá už jen předání informací Krajského úřadu ve Zlíně obcím, kterými bude procházet objízdná trasa pro kamiony. Ta povede z Horní Lidče přes Valašské Klobouky, Slavičín, Petrůvku, Horní Lhotu, Zádveřice, Vizovice a Valašskou Polanku.

Pro řidiče jsou nezbytné následující informace. Přibližně do konce května nebude možný pro nákladní auta nad sedm a půl tuny průjezd Horní Lidčí. Horní Lidčí budou moci projet, ale jen ve směru ze Střelné (Slovenska) do Valašských Klobouk a opačným směrem.

Pro cestu ze Střelné (Valašské Senice nebo Slovenska) a Valašských Klobouk do Vsetína a Zlína musí kamiony a všechna auta nad sedm a půl tuny počítat s objízdnou trasou přes Valašské Klobouky, Slavičín, Petrůvku, Horní Lhotu, Zádveřice, Vizovice a Valašskou Polanku. To platí i pro směr ze Vsetína a Zlína na Valašské Klobouky, Valašskou Senici, Střelnou a dále na Slovensko. V tomto případě budou muset řidiči také využít objízdnou trasu.

Řidiči osobních aut, vozidel zásobování a autobusů hromadné dopravy mají průjezd obcí povolen. Musí ovšem počítat, že Horní Lidčí budou projíždět na semafory, za plného provozu na stavbě a zřejmě se nevyhnou několika minut dlouhému zdržení.

Investorem výstavby kruhového objezdu v Horní Lidči je Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Náklady na stavbu jsou vyčísleny na patnáct milionů korun. Celá stavba by měla být ukončena na konci letních prázdnin.  Nová křižovatka bude mít betonový povrch, který je z provozního hlediska trvanlivější. Zásadní je ovšem to, že v Horní Lidči dojde k odstranění nejrizikovějšího místa z hlediska bezpečného přecházení silnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám