Hlavní obsah

Dopravní uzavírky v Plzni mohou řidiči odhalit ještě dřív, než vyrazí na cestu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní uzavírky jsou zlým snem snad všech řidičů. V tomto ohledu se rozhodli představitelé plzeňského centrálního obvodu vyjít svým občanům vstříc a umožnit jim sledovat aktuální dopravní uzavírky online.

Foto: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Plzeňský centrální obvod bude na svých webových stránkách www.plzen3.eu pravidelně informovat své občany o probíhajících dopravních uzavírkách.

Článek

"Kompletní denně aktualizovaný přehled všech dopravních uzavírek na území obvodu MO Plzeň 3 najdou občané na stránkách www.plzen3.eu,“ uvádí starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.

"Rekonstrukce komunikací a výstavby nových objektů uzavřely na začátku tohoto roku šest ulic centrálního obvodu Plzeň 3,“ dodal Radislav Neubauer, místostarosta centrálního obvodu, do jehož kompetencí spadá odbor dopravy.

Informace o dopravních uzavírkách byly na webovém portálu www.plzen3.eu zveřejňovány již dříve, ale pouze v sekci aktuality, tudíž nebyly občanům k dispozici stále. „Většina uzavírek je dlouhodobých a lidé o nich byli informováni vždy na začátku. Nyní budou mít ale možnost se kdykoliv podívat na internet a zjistit, která ulice a komunikace je právě uzavřena a do kdy uzavírka trvá,“ odůvodnil starosta Jiří Strobach rozhodnutí zavést systém pravidelně aktualizovaných uzavírek v Plzni.  

A jak to tedy aktuálně vypadá s plánem dopravních uzavírek v Plzni? „Nejdelší uzavírka je naplánována ve Skupově ulici v Plzni na Borech, kde až do 31. července bude probíhat celková rekonstrukce ulice. V části Skupovy ulice je povolen vjezd pouze pro městskou hromadnou dopravu,“ uvedl pro Novinky.cz Neubauer.

Výstavba parkovacího domu Rychtářka si až do poloviny června vyžádá uzavření Truhlářské ulice v Plzni. Jagellonská ulice bude celoplošně rekonstruována až do konce dubna a ve stejném termínu by měly skončit uzavírky ulice U Svépomoci a rekonstrukce Černické ulice.

Výstavba víceúčelových objektů omezila dopravu také v Puškinově ulici, uzavírka by zde měla skončit poslední březnový den.

Reklama

Výběr článků

Načítám