Hlavní obsah

Dominik Duka udělí benedikci velmistrovi řádu Křižovníků s červenou hvězdou

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošního 20. června byl jmenován 48. velmistr a generál řádu P. Josef Šedivý O. Cr. Opatskou benedikci mu udělí pražský arcibiskup v den řádového svátku Povýšení svatého kříže ve středu 14. září v 16.00 hodin v hlavním řádovém kostele sv. Františka z Assisi v Praze 1 u Karlova mostu.

Foto: Marek Venuta

P.Josef Šedivý O.Cr.,byl jmenován 48.velmistrem a generálem Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou v Praze založený sv.Anežkou ve 13.století.

Článek

Novým velmistrem Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou se stal P. Josef Šedivý O. Cr. jako 48. nejvyšší představený řeholního společenství, které založila v první polovině 13. století svatá Anežka Česká.

P. Josef Šedivý se narodil 9. červenceš 1967, vystudoval gymnázium, farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, byl přijat do semináře a v roce 1994 vstoupil do Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou. Dokončil studia na teologické fakultě Univerzity Karlovy a v roce 1997 přijal kněžské svěcení. Nastoupil jako farář ve Věteřově a administrátor v Želeticích u Kyjova, kde působil až do svého jmenování velmistrem.

Toto video zachycuje jeho loučení, když farnost opouštěl po svém jmenování.

P. Šedivý vnímá skutečnost, že se velmistrem stal v době, kdy si katolická církev v Česku spolu s širší veřejností připomíná 800 let od narození svaté Anežky, jako symboliku naděje. "Svatá Anežka vždycky byla a je naší přímluvkyní a nadějí celého národa," řekl krátce po svém zvolení.

Program benedikce: 

Zahájení v 16.00. Kostel bude otevřen od 15.00 do 15.45, nádvoří bude otevřeno od 14.00 do 16.00. Poté se kostel a nádvoří uzavírá. Parkování nelze zajistit v místě konání, ale lze využít záchytná parkoviště na okraji Prahy, pak použít metro trasu A s výstupem na stanici Staroměstská.

Po skončení benedikce je plánované malé pohoštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám