Hlavní obsah

Domažlice nakoupí nové parkovací automaty a rozšíří kamerový systém

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letité a často poruchové parkovací automaty zmizí z ulic Domažlic. Vedení města se totiž rozhodlo investovat do nákupu nových přístrojů. Platit parkování prostřednictvím nových automatů by lidé mohli již v květnu. Kromě toho se v Domažlicích počítá s dalším rozšířením kamerového systému.

Foto: Alena Lochmannová

Domažlice zainvestují do nových parkovacích automatů i kamerového systému.

Článek

Dodavatel, který v rámci výběrového řízení městu nabídl nejnižší cenu, musí nové parkovací automaty dodat nejpozději do 30. dubna. Radnice za ně zaplatí 1 025 000 Kč bez DPH. Kupní smlouvu již schválili domažličtí radní.

„S dodavatelem jsme se nakonec dohodli, že naše staré automaty od nás odkoupí, takže ve finále zaplatíme 908 tisíc korun,” upřesnil místostarosta města Zdeněk Novák.

S investicí do nákupu automatů počítalo vedení města již v rámci rozpočtového provizoria. Samotný rozpočet budou domažličtí zastupitelé schvalovat na březnovém jednání ve středu 30. března.

Kromě nákupu nových parkovacích automatů, se v Domažlicích počítá s dalším rozšiřováním kamerového systému. Radní schválili podání žádosti o dotaci v rámci programu Plzeňského kraje Bezpečný kraj 2016 na dokončení již IV. etapy rozšíření. Pokud město uspěje, přibudou další kamery u nádraží v Masarykově ulici, na křižovatce ulic Švabinského a Prokopa Velikého, křižovatce ulic Benešova, Erbenova a Mánesova a křižovatce ulic Kostelní, Spálená a Školní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám