Hlavní obsah

Domažlice mají schválený letošní rozpočet

Novinky, Alena Lochmannová

Návrh rozpočtu města Domažlice pro rok 2016 projednávali ve středu 30. března domažličtí zastupitelé. Předložen jim byl rozpočet s přebytkem 11,5 miliónu korun. Zastupitelé rozpočet jednohlasně schválili a odsouhlasili také předložený plán investičních akcí.

Foto: Alena Lochmannová

Návrh rozpočtu města Domažlice pro rok 2016 projednávali ve středu 30. března domažličtí zastupitelé.

Článek

Rozpočet města Domažlice byl projednáván finančním výborem a 15. března se konalo pracovní jednání členů rady města a zastupitelstva města. Ve středu 30. března zastupitelé rozpočet města schválili tak, jak navrhoval Finanční výbor v této podobě: příjmy 328 855 960 Kč, výdaje 317 352 710 Kč, výše investiční rezervy 103 048 700 Kč.

Z důvodu zajištění možnosti předfinancování akcí hrazených dotací, je v rozpočtu zahrnuto i čerpání kontokorentů a zároveň jejich splacení, a to ve výši 45 miliónů korun.

„Loňský rozpočet skončil přebytkem 62 miliónů korun. Je to z toho důvodu, že některé akce se přesunuly na rok letošní, například rekonstrukce plaveckého bazénu,” uvedl starosta města Miroslav Mach, který je s hospodařením města spokojený.

Mezi největší schválené investiční akce patří jednoznačně právě oprava bazénu. Na I. etapu, která by měla být zahájena v létě, je v rozpočtu vyčleněno více než 48 miliónů korun. Počítá se také s budováním parkovacích míst, úpravou veřejného prostranství, pokračováním rekonstrukce MKS, budováním cyklostezek nebo protipovodňových opatření.

Město také pořídí nové parkovací automaty, část peněz půjde na dofinancování rekonstrukce fotbalového stadionu Střelnice a 236 tisíc korun je také vyčleněno na nákup hlasovacího zařízení pro domažlické zastupitele. Techniku si měli možnost zastupitelé vyzkoušet na předešlém jednání a většina z nich s ním byla spokojená.

„Průběh hlasování bude díky tomuto zařízení zveřejněný na webových stránkách města a každý občan se tak bude moci podívat, jak zastupitelé rozhodují,” dodal k tomuto tématu starosta Domažlic Miroslav Mach.

Reklama

Výběr článků

Načítám