Hlavní obsah

Domácí se radovali z bodu jako z vítězství

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FK Chmel Blšany přijel do Kadaně jako favorit, převedl svoje kvality, ale nakonec odjel nespokojený. Kadaň jej připravila o dva body.

Foto: Václav Vlasák

Tentokrát ještě Martin Novák akci Petra Klince zastavil. Nakonec to ale byl právě on, kdo dopravil míč do sítě Blšan a zajistil domácím remízu 1:1.

Článek

FK Tatran Kadaň - FK Chmel Blšany 1:1 (0:1), branky: Klinec - Klimeš.

Čtyři stovky diváků se přišly podívat na to, jak domácí fotbalisté zvládnou utkání s těžkým a atraktivním protivníkem. Soupeř přijel jako favorit, co potvrzuje zkušenost a kvalita jeho hráčů. Ti to dokazovali i na kadaňském hřišti. Když od 35. minuty vedli brankou Klimeše, nepřipouštěli si, že by zápas skončil jinak, než jejich vítězstvím. Není se co divit, že po utkání pak dávali Blšanští najevo své zklamání.

Naopak domácí trenér Karel Šidlof byl s výsledkem i předvedenou hrou svých svěřenců spokojený. „Bod je pro nás úspěch. Myslím, že to byla spravedlivé remíza. Dnes jsme nesložili zbraně, když jsme prohrávali 0:1, ale zvedli jsem se. Řekli jsem si v kabině, že chceme alespoň bod a také jsme ho získali. Jsem spokojený a musím hráčům poděkovat, a také hlavně divákům,“ dodal na adresu pěkné divácké návštěvy.

Ze čtyř předchozích zápasů hráli kadaňští fotbalisté tři venku a získali šest bodů. „Mimo Štětí máme špičku za sebou a chceme se poprat o přední místa,“ dodává kadaňských lodivod k dalším plánům.

Pochopitelně přáním fanoušků by byl postup, ale o ten se bude snažit více týmů. Pomoci v jejich snažení by jim měla i nová posila, útočník Michal Lesniak, který přišel ze Žatce. „Myslím si, že se vhodně doplnil kádr a že budeme hrát o špičku tabulky. Chceme hrát nahoře, a hlavně chceme hrát pro diváky,“ ujistil na závěr, třeba i jako pozvánku na další domácí zápas, Karel Šidlof.

Reklama

Výběr článků

Načítám