Hlavní obsah

Domácí Martin Kučera ovládl žďárský turnaj ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 22. června uspořádalo Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina ve spolupráci s Českým svazem billiard hokeje ve Žďáru nad Sázavou turnaj Českého poháru ve stolním hokeji-šprtci.

Foto: Petr Kozák

Turnaj ve šprtci BHL 24 CUP

Článek

Turnaje se zúčastnilo celkově 47 hráčů z Moravy i Čech. Kraj Vysočina byl zastoupen týmy BHL Žďár nad Sázavou a SHK Kadolec a byl zastoupen 14 hráči a byl tak nejpočetnější výpravou turnaje. Za zmínku stojí především to, že s 12 hráči do Žďáru nad Sázavou přicestovali Gunners Břeclav. Úvod turnaje byl pro hráče týmu BHL velmi přívětivý. Hned několik hráčů mělo medailové ambice.

V barvách domácího týmu tentokrát bojoval o medailové příčky také Martin Kučera, který tým BHL Žďár nad Sázavou posílil na začátku této sezony. Právě Martinovi se vydařil nejen úvod turnaje ideálně. A ačkoliv v závěru ztratil dva body za jednu prohru, jeho celkové vítězství to nemohlo překazit, protože hráči na druhém i třetím místě celkového pořadí ztratili body hned ve dvou utkáních, která pro ně skončila remízou.

Na turnajích Českého poháru se hraje švýcarským systémem, kde jsou proti sobě losování hráči se stejným bodovým ziskem. Za vítězství jsou přidělovány body tři, za remízu jeden. Utkání jsou tak často plná gólů a pro diváky jsou taková utkání mnohem atraktivnější. Konečné umístění hráčů pak bývá dáno právě celkovým bodovým ziskem hráče a pomocnými body, které vytvářejí jeho soupeři, které v průběhu turnaje hráč potkal.

Pro širokou veřejnost z řad dětí, mládeže i dospělých ve Žďáru nad Sázavou se tak tímto turnajem uzavřela sezona ve šprtci 2018/2019. Interní část Žďárské ligy BHL však měla na programu ještě finále Stanley Cupu 28. června. Všechni zájemci o účast na akcích ve šprtci již brzy budou přivítáni na předsezonních akcích ročníku 2019/2020. Informace o nich naleznou na internetových stránkách nebo na facebooku.

Uspořádání turnaje podpořilo ze svých grantů město Žďár nad Sázavou.

Výsledky:

1. Martin Kučera (BHL Žďár n. S.), 2. Matěj Krmíček (Gunners Břeclav), 3. Pavel Alexandrov (Šprtmejkři Ostrava)... 10. Tomáš Kalina, 23. Petr Kozák, 25. Vojtěch Ludvík, 26. Jaroslav Vocásek, 36. Adam Šustr, 37. Adam Čech, 38. Tomáš Vítámvás, 46. Dominik Mikuš (všichni BHL Žďár nad Sázavou)... 33. Jakub Nečas, 40. Jan Šerák, 42. David Jičínský, 44. David Plocek, 47. Matěj Fiala (všichni SHK Kadolec)

Nejlepší ženou turnaje se stala Petra Zajíčková (Boskovice), nejlepším starším žákem Tomáš Kalina (BHL Žďár n. S.), nejlepším juniorem Matěj Krmíček a vítězem kategorie mladší žák byl Martin Malinkovič (oba Břeclav).

Další informace naleznete na webových stránkách: https://stolni-hokej0.webnode.cz/ nebo na http://bhlzdar.billiardhockey.cz/ případně na http://www.billiard-hockey.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám