Hlavní obsah

Dolní oblast Vítkovice letos přivítala již 1,5 miliónu návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní oblast Vítkovice si k 10. výročí nadělila rekordní návštěvnost. Po loňské úspěšné sezóně (1 301 639 návštěvníků) navštívilo letos industriální areál už 1,5 miliónu návštěvníků. Rekordním návštěvníkem se stala paní Martina z Vratimova, která navštívila Milan Dobeš Muzeum v multifunkční hale Gong.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.12.2017 Dolní Vítkovice - DOV navštívilo letos ji 1,5 milionů návštěvníků. Colours of Ostrava

Článek

Před deseti lety by si jen málokdo dokázal představit, že se industriální areál Dolních oblast Vítkovice podaří zachránit, a co víc, že bude denně sloužit jako vzdělávací, kulturní a společenské centrum pro školy i širokou veřejnost.

Dolní oblast Vítkovice (DOV) je dnes jednou s hlavních ikon Ostravy. Konají se zde největší hudební festivaly (Colours od Ostrava, Beats for Love, Oldies festival a další), konference, akce pro veřejnost a množství sportovních podniků. 

Působí zde moderní science centrum, Bolt Tower s nejvýše položenou kavárnou. Od roku 2012 otevřel DOV pro veřejnost každý rok novou či zrekonstruovanou budovu a dlouhodobě pracuje na zlepšení infrastruktury.

„Tento rok jsme v červenci slavnostně otevřeli Milan Dobeš Muzeum v Gongu. Posledních pár dnů jsme napjatě očekávali, kde padne rekord. Je symbolické, že se tak stalo právě v tomto muzeu,” informovala mluvčí Dolní oblasti Vítkovice Pavlína Copková.

„Letošní rok je pro nás rokem výročním. Právě letos totiž slavíme 10 let od vzniku sdružení Dolní oblast Vítkovice a nemohli jsme si přát lepší dárek. Je to zároveň takový předčasný dárek k Vánocům. Do konce roku plánuje DOV ještě několik akcí pro veřejnost. Otevřeno budeme mít také o Vánocích. Zavíráme pouze pár dnů v roce, chceme být zejména o volných dnech otevřeni pro veřejnost. Zavřeno bude jen na Štědrý den a první svátek vánoční,” uvedl výkonný ředitel DOV Petr Koudela s tím, že další dny bude pouze upravena otevírací doba jednotlivých atraktivit.

„Do budoucna by si Dolní Vítkovice přály udržet nastavený trend stoupající návštěvnosti, najít další partnery pro realizaci dalších vizí týkajících se například obnovy vysokých pecí a zlepšit přístupnost areálu lepším napojením na samotné centrum města,” dodala Pavlína Copková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám