Hlavní obsah

Dodnes mám v Praze a vlastně v celém Česku hodně příznivců, říká zpěvačka Marcela Laiferová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z největších hvězd show Slovenské divy v Praze, která proběhne 1. února v pražské Lucerně, bude Marcela Laiferová. Legendární zpěvačka, která se na sebe poprvé upozornila interpretací vítězné písně Slová na festivalu Bratislavská lyra 1970, se do Prahy vyloženě těší.

Foto: Robert Rohál

Slovenská zpěvačka Marcela Laiferová doma.

Článek

„V minulosti jsem jezdila do Prahy často, měla jsem hodně vystoupení a natáčení. V současné době je to už méně, ale přibližně pětkrát do roka do Prahy jedu, i když některý rok jsem tam i vícekrát,” říká zpěvačka, která už na rozhraní šedesátých a sedmdesátých let koncertovala s Orchestrem Karla Vlacha. Dokonce s tímto bandem natočila i své první album.

„Prahu opravdu miluji, je to překrásné město, i když nejvíc, přiznám se, mi učarovala stará Praha, Malá Strana a vůbec historické centrum, staré zámecké schody... Dokonce se velice dobře pamatuji i na svou první návštěvu Prahy. Byla jsem ještě dítě a velmi jsem se tam těšila. V Praze tehdy bydlel můj starší bratr,” dodává Marcela Laiferová, která má za sebou úctyhodnou kariéru a která je na Slovensku dodnes žádanou a oblíbenou zpěvačkou.

Loni na podzim oslavila v Bratislavě hned dvě výročí - jednak kulaté životní jubileum, jednak padesát let na scéně. „Své kulaté narozeniny jsem oslavila ve vlastní režii v podobě koncertu, kam jsem si pozvala své kamarády z branže, například Pavola Hammela nebo Nelu Pociskovou. Myslím, že jsem s kapelou jsem připravila pěkný koncert. Bylo to poděkování všem, kteří tu padesátiletou uměleckou cestu se mnou sdíleli a podporovali mě.”

Během své kariéry zpívala v pražské Lucerně několikrát. Letos se tam v rámci show Slovenské divy v Praze vrátí po dlouhých třiceti letech a velice se těší. Přiznává, že je to pro ni prestiž zpívat v tomto legendárním sále, proto na nabídku pořádající agentury Martina Franceho s radostí kývla.

„Nápad uspořádat tento koncert se mi opravdu velmi líbil. Je to krásné, že se slovenské zpěvačky - moje kolegyně potkají v jeden večer na jednom pódiu a k tomu ještě v Lucerně. To je na tom to úžasné. A navíc já mám dodnes v Praze a vlastně v celém Česku hodně příznivců a z Česka chodí i dnes hodně dopisů. A co v Lucerně zazpívám? Samozřejmě, že nebude chybět můj první velký československý hit Lampy už dávno zhasly a pak zlatou Lyrou ověnčenou píseň Slová. Tyto písničky musím dodnes zpívat na svých koncertech,” dodala Marcela Laiferová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám