Hlavní obsah

Dobývání hradu, střelbu z kuše i jízdu na koni si můžete užít na dětském dni v zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. června můžete celý den strávit na zámku Mníšku pod Brdy. V zahradě a předzámčí bude probíhat dětský den, ve kterém se děti vrátí časem zpět do středověku. Mohou se pážata účastnit dobývání hradu? Jak se stát rytířem? Kdo vyhraje turnaj? Navštívit můžete i zámek na dětských prohlídkách.

Foto: Anna Čelouchová

vojenské historické ležení

Článek

Novinkou dětského dne v letošním roce bude bitva o středověký hrad, které se mohou zúčastnit všechny děti, když přijdou už před 11. hodinou. Pod vedením zkušených rytířů a vojáků se pokusí prolomit bránu a opevnění a dobýt hrad chráněný hrstkou ozbrojenců.

„Pážata, zajistěte si dostatek munice a papírových dělových koulí a připravte se k útoku!” zavelí velitelé levého i pravého křídla. „Hurrrá do boje!” zakřičí ten nejzkušenější, který je znalý i používání beranidla a obléhacího praku a v čele hlavního voje se pouští vpřed. Jen pozor, nepřibližujte se příliš blízko, nebo budete zajati!

Děti si užijí zábavu během celého dne. Po splnění úkolů a předvedení sedmi důležitých schopností a dovedností budou povýšeny z pážat na rytíře. Mohou zhlédnout rytířský turnaj i turnaj o královnou, navštívit vojenský středověký tábor a v předzámčí vyzkoušet střelbu z kuší a jízdu koňmo.

V zámku je možné navštívit komnaty na prohlídkách dvou okruhů pro dospělé i na prohlídkách pro děti. Vybrat si můžete Pohádkovou prohlídku s princeznou nebo Prohlídku o strašidýlkách. K návštěvě zve i výtvarná dílna, Kouzelné sklepení a Panenky v historických kostýmech.

Reklama

Výběr článků

Načítám