Hlavní obsah

Dobojováno. Česko má své taneční mistry v disco dance i hip hopu

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novopečení mistři České republiky v disco dance, kteří o víkendu zápolili o tituly mistrů v hale prostějovského reálného gymnázia, budou naši zemi již v březnu reprezentovat na světovém šampionátu v Jihoafrické republice.

Foto: Petr Krupička

V disco dance v kategorii tanečních "miminek" zvítězila Borovková Klára, druhá Pöllová Lucie a třetí Benešová Lucie.

Článek

O vítězství v rámci mistrovství ČR, které proběhlo ve dnech 28. a 29. ledna v Prostějově, však bojovali tanečníci nejen v disco dance, ale i v disco freestyle, hip hop a electric boogie. Soutěžili zde sólisté, dueta a malé skupiny (sedm soutěžících) ve věkových kategoriích mini, děti, junioři a dospělí. V sobotu se přijelo přes 700 tanečníků disco dance a disco freestyle a v neděli zaplavilo halu téměř šest set hiphopových tanečníků a soutěžících v electric boogie.

Zcela nejúspěšnějším klubem se na tomto tanečním klání stala domácí Taneční škola Hubený Prostějov, a to v obou hlavních tanečních stylech. V rámci disco dance vybojovali „Hubení“ šest zlatých medailí a v hip hopu dokonce sedm zlatých.

Dařilo se ale i dalším klubům, které patří v těchto stylech ke špičce v České republice. V disco dance a disco freestyle pomyslnou druhou příčku obsadili tanečníci Beethoven DC EXE Chomutov, kteří si domů odváželi celkem pět zlatých medailí. Dvě prvenství získali i tanečníci českobudějovického TC Move 21 a Taktu Liberec a po jedné medaili si odvážely také kluby AT Studio Domino, M Plus Olomouc a Radost Impuls Bohumín.

V hip hopu byli druzí nejúspěšnější tanečníci X Dance Jablonec, kteří získali tři první místa, po dvou zlatých vybojovaly kluby M Plus Olomouc a TŠ Lola´s Dance Olomouc a jednu Dance Center Marverci. Mistry ČR v electric boogie se pro letošní rok stali tanečníci X Dance Jablonec, TC Move 21, DC Inferno Kolín, Mighty Shake Zastávka a Xside Dancers’.

Mistrovství České republiky je vyvrcholením české taneční ligy 2011, která probíhala od září 2011 do ledna 2012. „Letos v lize disco dance bojovalo o svá umístění v žebříčku taneční ligy více než 1700 tanečníků všech věkových kategorií, a to v sólech, duetech a malých skupinách. V rámci hip hop ligy se soutěže zúčastnilo více než 1400 tanečníků. 

„Vítězové celý další rok ponesou nejen mistrovský titul, ale budou také delegováni na mistrovstvích Evropy a světa, která jsou pořádána světovou taneční organizací International Dance Organization,“ vysvětluje Jiří Hubený, prezident CDO, o. s., a dodává, že již příští víkend v sobotu 4. února proběhne v Brně mistrovství České republiky street battle a mistrovství České republiky break dance.

A co čeká vítězné tanečníky v nejbližší době? Ještě v březnu vyrazí nejúspěšnější sólisté a dueta na mistrovství světa v disco dance a disco freestyle do Jihoafrické republiky, kde proběhne zároveň světový pohár disco dance malých skupin a formací, hip hopu (sóla, dua, malé skupiny a formace) a electric boogie  (sóla a dua). Začátkem července pak tanečníky disco dance a disco freestyle čeká mistrovství Evropy v Dánsku a počátkem prosince pojedou vítězné malé skupiny a formace na mistrovství světa disco dance do polských Mikolajek. Hip hopoví tanečníci budou naši zemi reprezentovat  společně s tanečníky electric boogie na mistrovství Evropy ve Slovinsku v polovině července a v říjnu pak na mistrovství světa v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám