Hlavní obsah

Do zoologické zahrady za vysloužilý spotřebič

Novinky, Petra Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci akce MAY DAY připravila zoologická zahrada Ohrada na čtvrtek 1. května ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin akci pro malé i velké návštěvníky.

Foto: Petra Machová
Článek

Kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70 Kč zdarma, nebo slevu v této výši pro dospělého návštěvníka. U stánku Elektrowinu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Ochranou přírody se společnost většinou začíná zabývat, až když je již pozdě. Podporujeme každou aktivitu zaměřenou na včasnou ochranu přírody a stejně jako ostatní i tato akce v zoo má nejen v dětech vybudovat kladný vztah k přírodě, ale i pocit spoluzodpovědnosti za její stav,“ uvedl ředitel zoo Vladimír Pokorný.

„Akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ dodala ředitelka zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Táňa Pokorná.

Reklama

Výběr článků

Načítám