Hlavní obsah

Do vazební věznice putoval násilník, který napadl a zranil seniora

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až osmileté vězení hrozí třiatřicetiletému muži z Otrokovic, který na Štědrý den v sedm hodin ráno v baru v Otrokovicích na Zlínsku bezdůvodně napadl a vážně zranil sedmašedesátiletého penzistu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Starší muž po útoku upadl na zem, udeřil se do hlavy a s těžkým zraněním skončil v nemocnici. Útočník poté napadl i policistu a snažil se hlídce utéct,“ informovala v pondělí policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muži zákona však agresora dostihli, zpacifikovali a převezli do policejní cely a se souhlasem soudce následně do vazby. Za trestné činy ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě hrozí útočníkovi podle mluvčí trest odnětí svobody až na osm let.

Oba místní muži navštěvují stejný lokál již několik let. Důvodem, proč mladší z nich mrštil seniorem bezdůvodně a bez předchozího varování či rozepře o zem, mohla být jeho celonoční konzumace alkoholu.

„Dechová zkouška ukázala v osm hodin ráno po příjezdu policistů hodnotu 1,82 promile alkoholu. Agresivní muž nemohl hlídce prokázat svoji totožnost, protože u sebe neměl žádný doklad a jméno si vymyslel. Policisté ho proto vyzvali, aby je následoval na služebnu,“ sdělila mluvčí.

Při odchodu z místnosti se muž zčistajasna po jednom policistovi ohnal, shodil ho na zem a dal se na útěk. Hlídka útočníka vzápětí dostihla, zadržela a převezla do policejní cely.

Policisté zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti potrestán devítiletým trestem odnětí svobody za spáchání zvlášť závažného zločinu.

„Hned následující den ho obvinili ze tří trestných činů a dali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby. Soudce okresního soudu návrh akceptoval a policisté muže převezli do vazební věznice,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám