Hlavní obsah

Do Příbrami dorazí zahrát kytaristé Štěpán a Matěj Rakovi

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

A to jako hosté zahajovacího večera cyklu Písničkáři sobě, který proběhne v pátek 26. září v prostorách Malé scény Divadla Antonína Dvořáka v Příbrami.

Foto: Petr Hejna

Štěpán a Matěj Rak

Článek

Duchovním otcem projektu je písničkář Petr Rímský, který počátkem devadesátých let minulého století, pro mnohé z nás coby pamětníků parních lokomotiv nostalgicky vybavované coby století páry, coby organizátor v programu mých festivalu Folky - nefolky na Helfštýně hradě inicioval i mimo obvyklý program protagonistů neplánované společné hraní, jehož podstatou byla schopnost improvizace. A tyto bloky byly počátkem večerů Písničkáři sobě

Příbramský muzikant Petr Vašina je dalším člověkem, nejen hudebně aktivní na tomto hudebně - zábavném pořadu, a v prvním večeru k společnému posezení a muzicírování oba Petry doprovodí dva Rakové, tedy kytaristé Štěpán a Matěj z rodu Račího. Který z nich je otec a který syn asi netřeba upřesňovat, virtuóz a pedagog Štěpán je známý již od oněch časů jiskry chrlících lokomotiv, a syn Matěj není rovněž zdaleka neznámým pojmem. Chybět nebude ani Rímského pravidelně podporující duo Misitu.

Koncert začíná v 19:30 na adrese divadla: Legionářů 400, Příbram.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám