Hlavní obsah

Do Plzně poprvé přijede Krista Siegfrids z Finska

Novinky, Zdeněk Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již brzy se Plzeň stane Evropským hlavním městem kultury. Velkým předvojem bude již polovina září, kdy se do západočeské metropole sjedou velké osobnosti Evropské kultury. Poprvé se v Plzni představí Eurovizní hvězdy Adéla Abdul Khalegová a Martin Kot, které povede finská zpěvačka Krista Siegfrids.

Foto: Zdeněk Kubík

Krista Siegfrids míří na první návštěvu České republiky, a to přímo do Plzně!

Článek

Plzeň má na svém Anglickém nábřeží jeden z největších a nemodernějších hudebních klubů v Česku. Své jméno si ale Music Club Pantheon ve spolupráci s EuroContest.cz rozšíří i za hranice Česka, a to až do dalekého Finska. Z chladivého severu přijede na exkluzivní vystoupení Krista Siegfrids, která pobouřila i čínské televizní regulátory.

Sobota 13. září promění klub Pantheon v dějiště vůbec první EuroParty, jejíž velkolepou tváří se stane Krista Siegfrids z Finska. Energií nabitá zpěvačka dostala Evropu do kolen díky své písni Marry Me, proti které nejprve bojovaly feministky a pak i veřejnost na východ od našich hranic.

Trnem v oku se osmadvacetiletá blondýnka z finského Kaskinenu stala díky závěru své Eurovizní show, kde předvedla nefalšovaný lesbický polibek. Jak sama Krista Siegfrids několikrát řekla, chce jen podpořit lásku v jakékoliv její formě, bez ohledu na sexuální orientaci, národnost či rasu. Kvůli tomu ji ale například v Číně nemilosrdní cenzoři pro jistotu vystřihli ze záznamu Eurovision Song Contest 2013 ze švédského Malmö, kterou si tehdy nenechalo ujít na 170 miliónů diváků po celém světě.

Svou mezinárodní kariéru odstartovala Krista na Eurovizi také díky svému albu Ding Dong, které se stalo doslova hybnou silou jejího života. Zpěvačka vede svůj DingDong tým a své fanoušky – DingDongery – za štěstím a radosti ze života, kterou jim dává prostřednictvím své hudby. O svou dávku energie se podělí i vůbec poprvé v České republice, a to v Plzni.

Krista Siegfrids ale nebude jedinou osobností spojenou s mezinárodními soutěžemi Eurovision. Své jisté místo budou mít i čeští reprezentanti, a to hned dva.

O taneční číslo se postará Adéla Abdul Khalegová, která nyní působí jako členka baletu Jihočeského divadla. V loňském roce ale stála v čele české delegace na Eurovizní soutěži mladých tanečníků v polském Gdaňsku. Pomyslné pořadatelské žezlo mezinárodní soutěže tak přijede Adéla předat do západočeské metropole, která bude Eurovision Young Dancers hostit 19. června 2015 v Novém divadle.

Od současné, populární hudby a tance je to jen malý krůček ke klasické hudbě, kterou v hudebním klubu Pantheon představí Martin Kot. Ačkoliv je tomuto malému hudebníkovi teprve dvanáct let, má za sebou velké úspěchy jak z národních, tak i mezinárodních soutěží. V letošním roce reprezentoval Česko na Eurovizní soutěži mladých hudebníků v německém Kolíně nad Rýnem, kde byl nejmladším účastníkem. Se svou hrou na akordeon sice nezvítězil, ale podle reakcí mezi přítomnými diváky před velkolepou katedrálou by si ale zasloužil speciální cenu – přinejmenším cenu diváků.

Jak se zdá, v sobotu 13. září to bude v Plzni opravdu mezinárodně žít a západočeská metropole tak bude vhodně dovolávat svého titulu v příštím roce – Evropského hlavního města kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám