Hlavní obsah

Do Kralup nad Vltavou se po dvou letech vrací Magická noc trubadúrů

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou se počátkem podzimu na víkendovou sobotu 18. října znovu stávají centrem Dark Indie Scény, tedy takzvaně gotického rocku, který nenásilně spojuje muziku, divadlo i magii v jednu velkou Magickou noc trubadúrů.

Foto: Jan Tatar

Jindřich Kohm alias R.X. Thámo spolu s Jaroslavem Monte Kvasnicou křtí předchozí dvojalbum Bratrstva Luny s názvem La Loba Ante Portas.

Článek

Podle kralupského hudebního promotéra Jindřicha Kohma, alias R. X. Tháma, se na II. Magické noci trubadúrů (MNT) představí i kapely z okolních zemí, ty tuzemské však prý rozhodně nebudou hrát druhé housle.

Na letošní MNT mj. vystoupí kapely Digital Angel z polské Wroclawi, letos právě třicetiletá Ľahká můza ze Slovenska, kralupsko-pražské Bratrstvo Luny a jihlavská legenda českého gothic rocku, skupina XIII. Století. Bohužel nedorazí původně ohlášený Death Camp Project z Polska, a to kvůli aktuální vážné zdravotní indispozici dítěte svého lídra.

Kralupská MNT začíná v sobotu 18. října v 16.30 hodin, o slovní úvod se postará, jako již ostatně minule, přední český hudební publicista i rocker Petr Korál. Přesně o páté do toho udeří anglicky zpívající kvintet Digital Angel z polské Wroclawi, který vznikl před osmi lety a rád vystupuje zejména po střední Evropě.

Po šermířském mezivstupu Rytířů z Fortuny bude pódium patřit Slovákům z Ľahké můzy, kapely, která letos slaví svoji třicítku a prozatím stačila vydat už 9 CD. Po LM se v dalším mezivstupu představí s velmi propracovanou choreografií místní taneční skupina Naděje.

Následovat bude post-gotický rock Bratrstva Luny, které na MNT pokřtí své CD Carpe Diem, na kterém skupina pracovala bezmála tři roky. O finále MNT se letos postará legenda českého gothic rocku XIII. Století, letos už čtyřiadvacetiletá kapela, která vznikla z někdejší punkové kapely Hrdinové nové fronty. Petr Štěpán, lídr XIII. Století, prý během vystoupení mj. uvede pilotní kompozici Bohové na strojích, jakož i ukázku svého sekundárního projektu Hindenburg.

Během sobotní MNT bude možno dále navštívit fotovýstavu kralupského Urbex týmu nebo se osobně setkat s patrony II. Magické noci trubadúrů, spisovateli Jenny Nowakem a Jaroslavem Monte Kvasnicou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám