Hlavní obsah

Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lapidáriu broumovského benediktinského kláštera bude v sobotu v 18 hodin zahájena výstava Má vlast cestami proměn. Expozice je pro veřejnost přístupná zdarma, každý den od 10 do 16 hodin až do 11. listopadu.

Foto: René Herzán

Do výstavy se letos zapojil i klášter v Broumově.

Článek

Osmý ročník putovní výstavy Má vlast cestami proměn byl zahájen v květnu letošního roku v Praze na Vyšehradě. Výstava přináší za pomocí informačních panelů s fotografiemi svědectví o proměnách a zvelebování zanedbaných oblastí v České republice. Do výstavy se letos zapojilo 112 zvelebených míst, včetně broumovského kláštera. Ten na přelomu let 2014/2015 prošel velkou revitalizací a právě ta je zachycena na jednom z výstavních panelů.

„Výstava zaznamenává úsilí mnoha lidí a organizací, kterým není lhostejný stav jejich okolí a snaží se o jeho zvelebení. Jsme velmi rádi, že jsme se do výstavy mohli zapojit a ukázat, jakou proměnou v nedávné době prošel náš klášter,“ uvedl Aleš Freiwald ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov, které výstavu pořádá ve spolupráci s Asociací Entente Florale CZ – Souznění, Heimatpflegerin der Sudetendeutschen, Omnium a podporou Česko-německého fondu budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám