Hlavní obsah

Dny zdraví na téma Po uši v hluku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podruhé byli a budou zdravotníci a lékaři připraveni lidem v obchodním centru Avion Shopping Parku v Ostravě poskytnout dobré rady a předat zkušenosti. V tomto týdnu je akce na programu od pátku 9. do soboty 10. prosince, vždy od 13 do 19 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Zde nám podali základní informace.

Článek

První část se uskutečnila od 2. do 4. prosince. Ve stánku Po uši v hluku se lidé dovídají, o jakou akci se jedná. Je jim předložen test o znalostech sluchového orgánu, který pracovnice stánku obratem vyhodnotí. K nejčastějšímu poškození sluchu dochází při nadměrném dlouhodobém hluku přes 80 až 85 decibelů (dB). Stejně tak sluch poškozuje krátkodobý hluk nad 100 až 105 decibelů, přičemž neustálý hluk je nebezpečnější než hluk přerušovaný.

Těm lidem, kteří se chtěli svěřit se svými problémy se sluchem, poradila MUDr. Marcela Vykydalová, která po celé odpoledne trpělivě všechny zájemce o radu vyslechla.

O kousek vedle byl stánek, kde si mohli lidé zjistit hladinu cholesterolu. Také bylo možné si nechat vyšetřit hladinu cukru v krvi. Těm, kterým výsledek překračoval normu, zdravotnice poradila, jaký zvolit další postup.

Akci Dny zdraví Po uši v hluku zajišťuje Všeobecná zdravotní pojišťovna. Do Shopping Parku je možné se dopravit autobusem č. 45, 48 nebo tramvají č. 2, 7 a 13.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám