Hlavní obsah

Dnes jím jako Angolan

Novinky, Martina Mončeková

Devátý ročník osvětové kampaně pro školy Dnes jím jako... odstartoval a potrvá až do konce dubna. Nenudí – naučí – pobaví. Přidejte se a zaregistrujte svoji školu. Dozvíte se mnoho zajímavého o Angole, uvaříte si typické angolské jídlo, zasoutěžíte si a zábavnou formou poznáte život dětí v Angole.

Foto: Martina Mončeková
Článek

Projekt Dnes jím jako Angolan je určen pro žáky a studenty základních a středních škol i jiných školských zařízení. Není to jen „nudné“ vyprávění o jakési zemi v Africe, ale zábavně připravený vyučovací blok, ve kterém přijde na řadu i vaření a ochutnávání.

Odtud má projekt i jméno – děti si více přiblíží situaci svých afrických vrstevníků tím, že si uvaří jejich běžné jídlo – cenově dostupné i pro nejchudší angolské děti. Buďte kreativní a zpestřete si běžné hodiny zeměpisu, výtvarné výchovy, základů společenských věd apod. 

Zdarma se nabízí:

· KREATIVNÍ A ZÁBAVNĚ POJATÉ PRACOVNÍ LISTY KE STAŽENÍ

· MOŽNOST UVAŘIT SI PRAVÝ ANGOLSKÝ POKRM

· VIDEA, PÍSNIČKY, FOTOGALERIE A DALŠÍ MATERIÁLY K VÝUCE NA WEBU

· MALÁ SOUTĚŽ

S přípravou projektu pomáhali dobrovolníci, kteří v Angole působili v minulých dvou letech a pomáhají tam i letos.

V minulém roce se kampaně Dnes jím jako Ind zúčastnilo více než 100 škol z celé České republiky. Na webových stránkách projektu si vše můžete prohlédnout, stáhnout pracovní listy a čerpat z dalších uveřejněných materiálů.

Dnes jím jako... připravuje Salesiánská asociace Dona Boska, z.s., která školí a připravuje mladé lidi na dlouhodobou dobrovolnickou činnost v zejména v rozvojových zemích.

K účasti na projektu je třeba se zaregistrovat na https://www.dnesjimjako.cz/registrace/. Další informace naleznete na www.dnesjimjako.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám