Hlavní obsah

Dívka se ubránila znásilnění, za týden poznala útočníka ve vlaku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletá dívka byla minulý týden terčem pokusu o znásilnění v Jaroměři. Ve středu 14. března potkala útočníka znovu ve vlaku a zalarmovala policii, která ho zadržela.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Zřejmě přicházející jaro s podporou alkoholu přispělo k tomu, že si osmadvacetiletý muž vyhlédl minulý týden devatenáctiletou dívku, která se o půl jedenácté večer vracela domů. Muž ji sledoval až před vchod do domu, kde se rozhodl své choutky ukojit.

„Přistoupil k ní, zakryl jí rukou ústa, aby nemohla křičet, a požadoval po ní sex. Dívka se mu po chvíli vysmekla, krátce se mu snažila domluvit, pak zakřičela o pomoc,“ informovala královéhradecká policejní mluvčí Eva Prachařová. Celou situaci tak zaregistroval opodál stojící muž se psem, muž proto dalšího napadání zanechal a utekl.

Dívka policistům pachatele popsala, k dispozici ale nebyla žádná jiná vodítka k identifikaci pachateli. Pomohla ale náhoda, když dívka tuto středu cestovala vlakem. Pachatel seděl ve stejném voze a dělal, že ji nevidí a ukrýval se. Napadená ale nelenila a vytočila linku 158.

„Na muže si policisté počkali na následující stanici. Při výslechu muž přiznal, že na něj cestou z hospody v opilosti přišly sexuální chutě a chtěl mít s dívkou pohlavní styk. Popřel však, že by se snažil svůj úmysl dokonat, kdyby dívka nesouhlasila,“ dodala mluvčí. Vyšetřovatelé osmadvacetiletému muži výpověď neuvěřili a zahájili vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám