Hlavní obsah

Divadlo zakládá tradici tanečních večírků a hledá pro ně název

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou tradici tanečních večírků zakládá Městské divadlo Zlín. Hrát na nich bude kapela složená z herců a dalších zlínských divadelníků, a to nejen k tanci, ale také ke zpěvu. Na repertoáru bude mít časem prověřené hity, nestárnoucí songy, které všichni znají z rádií, tanečních zábav i od táboráků.

Foto: Zdeněk Němec

Na tanečních večírcích se herci zlínského divadla představí jako muzikanti. Hrát bude například Marek Příkazký nebo Tomáš David.

Článek

Večírky se budou konat v příští 69. sezóně v divadelním klubu Dílna jednou za měsíc od října do května. Na malou ochutnávku zvou divadelníci ale už teď - ve středu 21. května ve 21.00, v předvečer 19. ročníku divadelního festivalu Setkání 2014 Stretnutie. Moderovat bude Marie Vančurová s Romanem Blumaierem.

Oslovit mají hlavně mladé lidi. „Chtěli bychom, aby diváci poznali herce i jinak než jen z představení,“ vysvětlila umělecká šéfka Hana Mikolášková s tím, že na konci každého večírku bude vyhlášen nejlepší tanečník.

„Budeme volit nejkrásnějšího a nejsympatičtějšího účastníka, na kterého bude čekat příjemné překvapení. Aby to bylo fér, tak jeden měsíc budeme volit ženu a jeden měsíc muže. O posledním, sedmém tanečním večeru sezony by se měli sejít všechny tři páry a zvolíme krále a královnu celé taneční sezóny,“ prozradila.

Hledá se název!

Vymyslete trefný název pro divadelní taneční večírky a můžete vyhrát kuponové předplatné na příští sezónu. Nápady posílejte na e-mail jurcova@divadlozlin.cz nejpozději do 9. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám