Hlavní obsah

Divadlo Bolka Polívky otevře sezónu odpoledním happeningem a večerní premiérou Re-Kabaretu

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské Jakubské náměstí ožije 6. září od 15 hodin happeningem s alegorickým průvodem postav z her Bolka Polívky, zbrusu novým bolkomobilem, Barinem, Frettim, Múzami i dalšími překvapeními.

Foto: Archiv Divadla Bolka Polívky

Po úvodním happeningu následuje další představení úspěšné série Re-kabaretů

Článek

Představeny budou slušivé nové uniformy a hodnosti klaunských sil. Přítomní si z úst Bolka (vlastně vrchního velitele této účinné domobrany) vyslechnou Zprávu o stavu divadla (snad i světa), chybět nebude originální koncert Aliaksandra Yasinského. Na rozmarné hapeningové odpoledne naváže premiérové představení z úspěšné řady Re-kabaretů v režii Vojtěcha Fatky.

Divadlo Bolka Polívky vstupuje do nové sezóny po mimořádném ohlasu 1. ročníku své letní scény. Bude to sezóna nabitá, přinese i čtyři premiéry. Říjnová nabídne české zpracování britského divadelního hitu D. Simpsona – The Naked Truth v koprodukci StageArtCz a Divadla Bolka Polívky. Komedie, která i dojme, je oslavou síly žen postavit se nepřízni osudu. V režii P. Halberstadta v hlavních rolích Chantal Poullain, Markéta Častvaj Plánková, Petra Špindlerová, Anna Stropnická či Alžběta Vaculčiaková.

Listopad představí absurdní komedii Srnky v režii autora Tomáše Svobody. Příběhy životních outsiderů někdy až tragikomické koření postavy jejich žen, milenek či zachránkyň. Z herců uvidíme např. Josefa Poláška a Pavla Šimčíka.

V únoru bude uvedena očekávaná hra Bolka Polívky Šašek a syn, ve které ústřední role za spolupráce Barina, Frettiho a dalších sehrají i prožijí syn Vladimír a otec Bolek Polívkovi.

V dubnu se dostaví Hrůza v Brně, bizarní groteska Arnošta Goldflama v „brněnské řeči“. Zahrají si v ní Ján Sedal, Míňa Chmelařová, Petr Halberstadt, Oldřich Navrátil a další.

V přípravě je čtveřice Re-kabaretů, s happeningy, pro děti pásmo víkendových pohádek. Událostí bude listopadový festival Divadla Na zábradlí, které přijede se svými cenami ověnčenými inscenacemi.

Do pohybu se daly nezbytné opravy a rekonstrukce v budově divadla. V létě byla provedena izolace střechy, v následujícím se bude pokračovat - klimatizace, jevištní tahy, hlediště. Divadlo si zlepšení prostředí, které oživuje ozdravným smíchem, rozhodně zaslouží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám