Hlavní obsah

Divadelní tramvaj projížděla Ostravou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oslavám 120. výročí otevření Národního domu v Ostravě, dnešního Divadla Jiřího Myrona, vyjela v neděli ze zastávky Telekomunikační škola historická tramvaj. Nastupovali do ní fanoušci divadla a běžní cestující, ale také postupně umělci všech čtyř scén Národního divadla moravskoslezského.

Foto: Josef Zajíc

Divadlení tramvaj v Ostravě 21.9.2014: Celkem na 31 zastávkách vítal občany divadelní klaun.

Článek

Jízdu historickou divadelní tramvají zorganizovali společně pracovníci Národního divadla moravskoslezského a Dopravního podniku Ostrava. Obě instituce si připomínají 120. výročí. Dopravní podnik Ostrava první výjezd parní tramvaje a Národní divadlo moravskoslezské otevření Národního domu v Ostravě, dnešního Divadla Jiřího Myrona.

První cestující byli přivítání divadelním klaunem na zastávce Telekomunikační škola. Pak tramvaj projela Ostravou-Porubou až na konečnou smyčku tramvají Vřesínskou.

Na cestě z Vřesínské přes Ostravu-Mariánské Hory na Výstaviště přistupovali noví herci v kostýmech jednotlivých inscenací a tak se lidé v tramvaji mohli potkat s Marlene Ditrich, Faraonem, křehkou tanečnicí Odetou z Labutího jezera či s Josefem i s jeho úžasným pestrobarevným pláštěm. 

Přistupovali noví cestující, kteří mohli poprvé naživo vidět herce činohry, operety / muzikálu, baletu a opery. V tramvaji se zpívalo a někteří herci předvedli úryvky z jednotlivých inscenací.

Na Výstavišti u Divadla Antonína Dvořáka se tramvaj na chvíli zastavila a umělci přítomným zazpívali písně z muzikálů, které jsou v současné době na repertoáru NDM. Cesta zcela zaplněnou historickou tramvají skončila na Hlavním nádraží v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám