Hlavní obsah

Divadelní spolek Kroměříž uvede v premiéře pohádku Hurvínkovo dobrodružství

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hurvínkovo dobrodružství je název nové pohádky, kterou v premiéře uvede v neděli 5. listopadu od 15 hodin na své stále kroměřížské scéně - v sále Klubu Starý pivovar - Divadelní spolek Kroměříž. Režie inscenace se ujala Romana Blažková.

Foto: archiv autora

Herečka a režisérka Romana Blažková.

Článek

Očekávaná pohádka je určena malým i velkým divákům, kteří mají rádi pohádky plné dobrodružství. Pojednává o malém rošťákovi Hurvínkovi, který se vydá na výlet. Nebude chybět ani pan Spejbl, Žeryk a kamarádka Mánička s bábinkou. S kým se setkají a jaké napínavé zážitky prožijí, to je otázka, na kterou odpoví až vlastní představení.  

Stalo se už dobrou tradicí, že kromě her pro dospělého diváka Divadelní spolek Kroměříž nezapomíná i na nejmladší diváky a přibližně jednu za dva roky jim nabídne pohádku. Již počtvrté se režie ujala dlouholetá členka souboru Romana Blažková, která v poslední době exceluje například v komedii Na útěku.

V hlavních rolích poihádky, která vznikla na motivy Miloše Kirschnera a Pavla Gryma, se divákům tentokrát představí Jan Galatík, Beáta Vymlátilová, Alexandr Michajlovič a Romana Malinská. Publikum se však může těšit také na Dominika Skřičku v alternaci s René Skácelem a Stanislavu Pulkrábkovou v alternaci s Ivanou Šilhánkovou. 

„A proč zrovna Hurvínek? Vždyť je to legendární postavička, na jehož malých lumpárnách vyrostlo několik generací. I já. Jako dítě jsem vydržela dlouhé hodiny sedět u gramofonu a poslouchat a poslouchat… Prostě Hurvínek je moje srdeční záležitost a mám ho ráda dodnes,“ uvedla režisérka Romana Blažková.

Předprodej vstupenek v Informačním centru Kroměříž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám