Hlavní obsah

Divadelní pouť na Svojanově už tento víkend

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hradě Svojanov myslí na vyžití svých návštěvníků i o prázdninách. Zajímavý program je nachystaný na víkend 5. a 6. srpna.

Foto: Květa Korbářová

Divadelní pouť na hradě Svojanov je příslibem zábavy pro děti i dospělé.

Článek

První srpnový víkend je zasvěcený divadelní pouti. Představí se divadla loutková, ale i hraná.

Denní program je určený především rodinám s dětmi. „Ani v letošním roce nebudou chybět mezi účinkujícími Eva Hrušková a Jan Přeučil se svými marionetami. Představí se také Jana Hrušková. Milovníci divadla se mohou těšit také na Divadlo Kapsa z Andělské Hory, či na loutkové divadlo BOĎI z Jaroměře,“ zve na tradiční akci kastelán hradu Miloš Dempír. Představí se rovněž Divadlo Pruhované panenky a brněnské Kejkle.

V sobotu ve večerních hodinách naváže program pro dospělé diváky. Letos návštěvníci uvidí dva veselé, tak trochu lechtivé, příběhy z Boccacciova Dekameronu. 

Návštěvníci památky nepřijdou po dobu divadelní pouti ani o komentované prohlídky hradu. Čeká na ně jak romantický hradní palác stylizovaný do 19. století, tak i tajemné sklepení, opředené pověstmi, mučírna a dům zbrojnošů. 

Hrad Svojanov je o prázdninách otevřený každý den včetně pondělí, vždy od 9 do 18 hodin. V sobotu 5. srpna budou hradní brány otevřené déle. Připravené bude i dobové tržiště. K dispozici je také hradní restaurace s venkovní zahrádkou.  

Reklama

Výběr článků

Načítám