Hlavní obsah

Diváckou anketu košického divadla vyhrála s přehledem operní diva Michaela Várady

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Titul ABSOLUTNÉ NAJ v divácké anketě Státního divadla Košice obhájila opět sólistka opery Michaela Várady, která získala prvenství i v kategorii NAJ SÓLISTA OPERY. Je také hvězdou inscenace Verdiho opery Rigoletto, která získala titul NAJ DIVADELNÁ INSCENÁCIA.

Foto: archiv SD Košice

Sopranistka Michaela Várady v inscenaci Verdiho opery Rigoletto, kterou v košickém divadle režíroval Peter Gábor.

Článek

V kategorii NAJ DIVADELNÁ INSCENÁCIA zvítězila s velkou převahou hlasů inscenace Verdiho opery Rigoletto (režie Peter Gábor j. h.). Na druhém místě se umístil hit sezony, taneční divadlo Zvoník u Matky Boží (choreografie a režie Ján Ďurovčík j. h.), zatímco třetí příčka patří stálici, a počtem repríz jedné z nejúspěšnějších inscenací, komedii Georgese Feydeaua Brouk v hlavě (režie Karol Spišák j. h.).

Z nových titulů uspěla i inscenace Příběhy obyčejného šílenství (režie Michal Spišák), která se v anketě umístila na čtvrtém místě, zatímco kritiky skvěle ohodnocená opera Dialogy karmelitek (režie Linda Keprtová) získala sedmé místo.

Nejdramatičtější souboj se odehrál v kategorii NAJ TANEČNÍK BALETU. O pořadí na prvním až třetím místě rozhodly tři hlasy. V těsném závěsu jednoho hlasu za Evou Sklyarovou skončil na druhém místě Josef Marčinský, pomyslný bronz získali Maksym Sklyar a Inessa Yagolnik.

Titul NAJ HEREC ČINOHRY obhájil s velkým náskokem Michal Soltész před druhým Stanislavem Pitoňákem a Jozefem Úradníkem.

Podobně v kategorii NAJ SÓLISTA OPERY zvítězila s velkým náskokem Michaela Várady. Boj o druhé místo byl také napínavý, nakonec na něm skončila Lucia Knoteková, třetí byl Marián Lukáč.

Kategorie ABSOLÚTNY NAJ opět potvrdila, že současnou hvězdou košického divadla je sopranistka Michaela Várady. Ta znova nedala šanci svým "konkurentům". Pomyslnou stříbrnou medaili si opět tradičně odnáší herec Michal Soltész, překvapením může být třetí příčka člena operního sboru, známého i z menších sólistických úloh, Štefana Hundži.

V anketě hlasovalo více než 300 diváků, kteří rozhodli o tom, které představení a které osobnosti divadla v sezóně 2012/2013 mají jejich největší sympatie.

Oficiální vyhlášení výsledků ankety proběhne na začátku nové sezóny, kdy budou známí i tři výherci zajímavých cen z řad hlasujících diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám