Hlavní obsah

Diskusní fórum: Drogy? Ne, děkuji!

Novinky, Jana Mixánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EUREGIO Bavorský les – Šumava – Dolní Inn ve spolupráci s EUROPE DIRECT-Informačním centrem ve Freyungu pořádají mezinárodní diskusní fórum o aktuálním vývoji drogové kriminality v česko-německém příhraničí.

Článek

V úterý 18. listopadu se od 18:30 hodin v Lázeňském domě (Kurhaus) ve Freyungu (Rathausplatz 2, 94078 Freyung, SRN) uskuteční přeshraniční diskusní fórum Drogy? Ne, děkuji!.

Tématem tohoto fóra je především rozšíření, výroba a konzumace drog v česko-německém příhraničí, česko-německá policejní spolupráce v této oblasti, prevence a osvěta na školách a pro mládež či drogy a legislativa v Česku a v Německu.

Jako hlavní diskutující přijala pozvání poslankyně Spolkového sněmu Marlene Mortler, pověřenkyně pro drogové záležitosti, národní protidrogový koordinátor České republiky Mgr. Jindřich Vobořil, Pg. Dip.. Dále pak policejní prezident Dolního Bavorska Josef Rückl, inspektor Bavorské policie Thomas Hampel či vedoucí odborné kliniky Schlehreut ve Wegscheidu Dr. phil. Volker Barth a samozřejmě se akce zúčastní i další lidé, kteří se drogovou problematikou zabývají.

Akce je určena především pro širokou veřejnost, zástupce měst, obcí, neziskových organizací, školství, atd. z Čech a z Německa. Pro účastníky z České republiky bude vypraven bezplatný autobus. Diskusní fórum bude tlumočeno do českého a německého jazyka a předpokládaný konec je zhruba v 21:00 hodin.

V ten samý den se ve Freyungu uskuteční protidrogový den Anti-Drogen-Tages, při kterém bude probíhat bezplatné poradenství ohledně drog, závislosti či prevence, dále výstava, přednáška na téma, jak poznat, že je dítě drogově závislé a jak mu pomoci. K dispozici budou propagační materiály (vše jen v německém jazyce).

Českou veřejnost chceme upozornit na možnost blíže se informovat o drogové problematice v informačních stáncích jednotlivých organizací. Organizace, jako například policie, charita, nadace rodičů, odborná klinika, agentura Ulice a další, budou mít připravenou svoji prezentaci od 17:30 v sále Lázeňského domu (Kurhaus) ve Freyungu.

Spotřeba drog a obchodování s nimi se stále zvyšuje a touto cestou chceme alespoň malou částí přispět k prevenci a výměně zkušeností v této problematice.

Zájemci se mohou hlásit na e-mail info@euregio.cz. Účast na diskusi je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám