Hlavní obsah

Discgolf pro začátečníky v Oseku již příští neděli

Novinky, Petr Šíla

Klub Hunters ve spolupráci s Městem Osek uspořádá v neděli 19. listopadu discgolfový turnaj v Oseku.

Foto: Petr Šíla

koš

Článek

Discgolf je velmi populární outdoorová aktivita pro všechny generace bez rozdílu věku. Vychází z pravidel golfu, jen s tím rozdílem, že se používají létající talíře. Každý hráč se pak snaží na co nejmenší počet hodů umístit disk do discgolfového koše.

Historie klubu sahá již do roku 2004, kdy byly položeny základy prvnímu klubu v Liberci. Název Hunters vznikl v roce 2005. Následovalo pořádání discgolfového turnaje s druhým nejstarším putovním pohárem v České republice – Skalka 2005.

Od této doby se s železnou pravidelností pořádá na severu Čech, v Ruprechtickém lesoparku tento discgolfový turnaj. Dlouhou dobu byla Skalka jediným turnajem v Libereckém kraji, a to až do roku 2009, kdy se v testovacím projektu pořádal nultý ročník Vesec 2009. Každým rokem se klub Hunters podílí na pořádání několika turnajů v roce po celé republice.

Discgolf Hunters si klade za cíl rozvíjet discgolf a pomáhat začleňovat zájemce o tento sport do klubů. Hřiště v Oseku má 9 jamek a slouží veřejnosti od roku 2015.

Při turnaji 19. listopadu se lze registrovat u jamky číslo jedna od 8:30 hodin. Startovné činí 100 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám