Hlavní obsah

DinoParky opět otevírají brány, tahákem toho pražského bude ještěr s peřím

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaro se těšili i dinosauři v pěti českých DinoParkcích, které jsou postaveny napříč Českou republikou. Návštěvníci mají možnost zase nahlédnout do druhohor, letos i s novinkami v jednotlivých areálech.

Foto: West Media CZ/SK
Článek

Po zimní přestávce se zpřístupňuje dobrodružná cesta do druhohor mezi statickými i robotnickými modely dinosaurů v životních velikostech v přírodních dekoracích, s dětskými atrakcemi i naučnými stezkami.

DinoParky vstupují do sezóny 2015 s mnoha úpravami a vylepšeními. Nové scény a modely dinosaurů, stejně tak i propracované dekorace připomínající druhohorní přírodu čekají od dubna na své první návštěvníky.

Ještěr s peřím bude novinkou na Harfě

Ve čtvrtek 2. dubna se otevře na střeše Galerie Harfa brána do druhohor a unikátní zábavní DinoPark Harfa Praha tak vstoupí do své již páté sezóny.

Letošní největší novinkou bude obrovitý Therizinosaurus. Jedenáct metrů dlouhý teropod, jehož tělo bylo částečně pokryto peřím, se stane novou dominantou centrální části DinoParku. Model v životní velikosti zaujme nejen svým detailním propracováním, ale také až metr dlouhými drápy. Další unikátní novinkou bude dvojice Brachiosaurů, které díky jejich výšce návštěvníci zahlédnou i přes vstupní bránu do DinoParku.

Data otevření jednotlivých DinoParků:

DinoPark Zoo Plzeň - 1. 4.

DinoPark Harfa Praha - 2. 4.

DinoPark Plaza Liberec - otevřeno celoročně

DinoPark Ostrava - 4. 4.

DinoPark Zoopark Vyškov - 4. 4.

Reklama

Výběr článků

Načítám