Hlavní obsah

Dinopark ve Vyškově kvůli počasí posouvá začátek sezóny

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánované sobotní otevření Dinoparku Vyškov zhatilo počasí. Kvůli němu si návštěvníci na čtyřrozměrné kino, nejstarší rostlinu světa a desítky modelů dinosaurů počkají ještě týden.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Původně plánovaný termín otevření byl napřed posunut kvůli technickým závadám, počasí ho ale zarazilo úplně. Podle manažerky dinoparku Evy Fuxové se vedení dohodlo na otevření až na 6. dubna.

"Převoz dinovlakem by právě kvůli počasí nebyl možný, musela by ho nahradit autobusová přeprava. Navíc ani meteorologové neslibují zlepšení, takže samotná prohlídka parku by byla zejména pro rodiny s malými dětmi zřejmě zcela nevhodná," dodala Fuxová.

Vyškovský dinopark začne letos už osmou sezónu. Novinkou bude mimo jiné sedmimetrový allosaurus, jeden z nejnebezpeč­nějších druhohorních masožravců. Návštěvníci 4D kina se mohou těšit na nový film Triceratops. Jde o strhující dobrodružství malého mláděte, které budou diváci sledovat od jeho dětství až po dospělost, kdy si založí vlastní rodinu. Film včetně hudby a průvodního slova byl vyráběn speciálně pro dinopark a je promítán pouze zde.

O tomto víkendu ale mohou návštěvníci zavítat do Zooparku Vyškov, který mimo jiné nabízí pohled na nejnovější přírůstek, mládě jaka narozené 25. března.

Související témata:

Výběr článků

Načítám