Hlavní obsah

Digitální kryptoměna v žatecké renesanční sladovně

Novinky, Vít Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BitCoin. Znáte ho? Víte, o co jde? Jedná se o peněžní internetovou měnu a právě přednášku o jeho možnostech a využívání uspořádá Česká pirátská strana v žatecké Galerii Sladovna.

Foto: Radek Holodňák (www.piratizatec.cz)

plakát k přednášce

Článek

Žatečtí Piráti s přednáškou navazují v duchu festivalů svobodného filmu a svobodné hudby na další svobodnou, monopoly a korporacemi nevázanou, myšlenku - centrálně nekontrolovanou digitální měnu, která se stává čím dál tím víc fenoménem.

Přednášku povede předseda pražského krajského sdružení České pirátské strany a garant programového bodu Svoboda informací Ondřej Profant, kterého můžete znát z přednášky o svobodné kultuře z Festivalu svobodného filmu v synagoze.

Unikátností Bitcoinu je právě jeho plná decentralizace; je navržen tak, aby nikdo, ani autor nebo jiní jednotlivci, skupiny či vlády, nemohl měnu jakkoli ovlivňovat, ničit, padělat, zabavovat účty, kontrolovat peněžní toky nebo způsobovat inflaci. Síť funguje od roku 2009 a nyní pro platby existuje oficiální softwarový klient, o který se starají dobrovolníci z celého světa.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 1. srpna od 17 hodin v Galerii Sladovna v Masarykově ulici naproti bývalému Posádkovému domu armády v Žatci. Vstupné se neplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám