Hlavní obsah

Diagnóza: Posedlí Dakarem

Novinky, Jaroslav Blažek

V úterní podvečer 29. října zaplnili sál pražského sídla českého Autoklubu ČR v Opletalově ulici příznivci a nadšenci týmu BigShock Racing Team. Ti dostali možnost, ještě před tím, než se naplno rozjede dakarské šílenství 2020, poslechnout si, co se událo nového od minulých podakarských besed.

Foto: Jaroslav Blažek
Článek

Celá posádka závodního speciálu Iveco PowerStar, mnohem známějšího pod jménem Karel, v aktuálním složení pilot Martin Macík jr., navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda přijela seznámit své skalní fanoušky s aktuálními informacemi letošní sezóny a z příprav na Dakar 2020.

Sál zcela zaplnilo třista nejrychleji přihlášených fanoušků – kdo s přihlášením otálel, tak měl smůlu a vzhledem ke kapacitě sálu, se na něho již nedostalo. Na mnoha fanoušcích bylo již na oblečení znát, že jsou skalními fanoušky oblíbeného sedlčanského týmu.

V letošním roce se Karel zúčastnil závodu v Polsku ORLEN Baja Poland, kde jel ve své kategorii sice sám, avšak celkově skončil na krásném 11. místě mezi všemi vozy. A naposledy v nedávném Maroku, kde byl řádně otestován a nyní se na něm provádí poslední úpravy před „Posledním tréninkem“ a následným prosincovým odesláním veškeré techniky do Saudské Arábie.

Potom na konci prosince tým odletí do místa konání nejnáročnější rallye na světě – Dakar 2020, a pak – v neděli 5. ledna 2020 – Dakar vyrazí na trať! A pak už budeme fandit všem našim posádkám a čekat na každičkou zprávu o nich. Od této posádky se můžeme těšit na jejich osobitý svérázný humor, zákulisní informace a unikátní videa i z paluby kamionu. A jako bonus na besedě Martin Macík jr. osobně slíbil i více záběrů z velmi náročné práce mechaniků, kterou si v těch podmínkách lze jen těžko představit.

Na závěr opět proběhla autogramiáda i s následným fotografováním s fanoušky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám