Hlavní obsah

Devon Perpetuum oslavili čtyřicet let na hudební scéně

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicet let na valašské hudební scéně oslavila v sobotu 7. června večer v Horní Lidči narozeninovým koncertem skupina Perpetuum.

Foto: Ludmila Brousilová

Sobotní koncert Devon Perpetuum

Článek

Ve dvouhodinovém vystoupení zaznělo více než dvacet hitů napříč celou její kariérou. Diváci se dočkali písní z vlastní, ale i převzaté tvorby jako Třicet stříbrných, Zima, Zlý rok, Čachtická paní, Noční můry, Stíny stromů, Dream on, Čarovná noc.

Kořeny rockové skupiny Perpetuum jsou v Horní Lidči. Za svou čtyřicetiletou éru kapela prošla několika změnami v názvu a sestavě. Idea a směr tvorby ovšem zůstávaly stejné.

V devadesátých letech výrazně zasáhlo do její podoby sloučení se skupinou Devon a přejmenování na Devon Perpetuum. Dneska sestavu rockerů tvoří zpěvák Antonín Don Fojtů, bubeník Pavel Ferenc Janáč, baskytarista Jindra Houdek a kytaristé Jan Vojta Fojtů a Jan Slovák.

Členům kapely přišel na pódium poblahopřát také starosta obce. Poděkoval jim za dlouholetou a skvělou prezentaci Horní Lidče.

Koncert se konal v místním sportovním areálu. V roli hostů kapelu doprovodily skupiny Výfuck a Midnight Blue.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám