Hlavní obsah

Dětská skupina Grafinka se otevře veřejnosti

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětská skupina Grafinka při KBA-Grafitec v Dobrušce se 15. června poprvé otevře veřejnosti.

Foto: Jana Melicharová

Pozvánka na Den otevřených dveří

Článek

Žlutá budova na konci Javorové ulice, kde ještě letos na jaře firma KBA-Grafitec repasovala tiskařské stroje, bude od 1. července sloužit úplně novým účelům. Celé první patro bude patřit hlavně dětem. Tato dobrušská firma se rozhodla, že v rámci projektu „500+“, kdy chce mít ve svých řadách do roku 2022 přes pět set zaměstnanců, zde otevře dětskou skupinu Grafinka, která má pomoci hlavně matkám s malými dětmi.

V přízemí této budovy ještě firma plánuje provoz drobných montážních prací vhodných i pro ženy. A právě sem si v rámci podpory mladých rodin může i žena na rodičovské dovolené přijít na pár hodin přivydělat, odreagovat od stereotypu rodinného života s tím, že o dítě jí bude přitom bezplatně postaráno.

Autorkou nápadu je Hana Moravcová, která Grafinku také povede: „Vždycky jsem chtěla pracovat s malými dětmi, a nakonec se mi to povedlo a já si splním svůj sen. Od 1. července otevíráme pro naše současné zaměstnance a možné budoucí zaměstnance dětskou skupinu Grafinka.“

Co vlastně je dětská skupina? Je to pravidelná péče o dítě do zahájení povinné školní docházky a umožňující mu docházku v rozsahu nejméně šest hodin denně, která je poskytována mimo domácnost dítěte v kolektivu dětí a která je zaměřena na zajištění potřeb dítěte, na jeho výchovu, rozvoj jeho schopností a dovedností a na kulturní a hygienické návyky dítěte.

„V případě volné kapacity můžeme zajistit i krátkodobější hlídání dětí, např. když rodič bude muset zůstat v práci déle nebo vypadne obvyklé hlídání, které většinou zajišťují babičky,“ doplnila Hana Moravcová.

A tak v dnešních dnech zase do čistých oken s novými závěsy svítí sluníčko a v bývalých kancelářích jsou už pro malé dětské ručičky připravené hračky a barevný dětský nábytek. Všude je čisto a zatím ještě klid, který za pár dní rozezní dětské štěbetání a hlavně dětský smích.  

Reklama

Výběr článků

Načítám