Hlavní obsah

Dětská pískoviště ve Frýdku-Místku dostávají nový písek, celkem 270 tun

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek nechává každým rokem vyměnit písek v dětských pískovištích. Letos bude 270 tun nového certifikovaného písku rozděleno mezi 132 pískovišť, přesněji mezi 52 pískovišť v Místku a 80 ve Frýdku.

Foto: TS a.s.

výměna písku v dětských pískovištích

Článek

Zaměstnanci technických služeb odstraňují starý písek strojově, poté pískoviště ručně dočistí a následně zaplní novým pískem. Pokud zjistí, že jsou poničeny sedací části, vymění je za nové, aby nedošlo ke zranění.

Nový písek již mají pískoviště na sídlištích Riviera, Bezručovo a Slezská. V těchto dnech se písek mění na sídlištích Jiráskovo, Kolaříkovo, Anenská a Spořilov. Do 10. května by měla mít nový písek všechna dětská pískoviště ve městě.

„Snažíme se o to, aby byl písek v pískovištích pro děti čistý a bezpečný. Stává se, že písek bývá v krátkém čase opět znečištěn volně pobíhajícími psy nebo kočkami. Chtěl bych proto požádat majitele psů a koček o větší ohleduplnost a o to, aby své čtyřnohé mazlíčky do písku nepouštěli,“ vyzval ředitel TS a. s. Jaromír Kohut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám