Hlavní obsah

Děti ze žďárských škol odehrály školní poháry ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední školní týden byl ve Žďáru nad Sázavou ve znamení nejen ve vyhlížení vysvědčení a blížících se prázdnin, ale pro mnohé také ve znamení klání o školní putovní pohár za šprtec.

Foto: Tomáš Vítámvás

Školní poháry ve šprtci ve Žďáru nad Sázavou

Článek

Jako první se uskutečnil školní pohár v pondělí 24. června na ZŠ Palachova. Dokonce 21 účastníků se pokusilo vybojovat na závěr školního roku triumf v turnaji stolního hokeje, který mnozí znají hlavně pod označením šprtec. Nejlepším hráčem a držitelem putovního poháru ZŠ Palachova ve Žďáru nad Sázavou se stal Marek Sochor.

V úterý 25. června pokračovalo turnajové klání na ZŠ v Novém Veselí. Startovní pole činilo 11 hráčů. Většina účastníků se v uplynulém školním roce učila hrát šprtec v rámci kroužku, který zde je organizován. Nakonec se o titul utkali Ondřej Horák a David Neuer. Na paty jim však šlapali i další hráči. Finále musely rozetnout nakonec až penalty, kdy šťastnějším se stal David Neuer.

Jako poslední se uskutečnil turnaj ve šprtci na ZŠ Švermova ve Žďáře nad Sázavou, kde mají svoji základnu žďárští stolní hokejisté. Jelikož už někteří hráči odjeli na dovolené, startovní pole se zúžilo na pouhých 7 účastníků. Největší favorit, Martin Bednář, který letos již zvítězil v místních soutěžích billiard hokeje známých jako Calder Cup a BAHL liga, výsledkově klopýtl a tak dal šanci svým mladším následovatelům. Nejvíce se šance chopil Adam Sochor a tak se může po příští školní rok chlubit putovním pohárem.

Informace o plánovaných aktivitách pro veřejnost naleznete na internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz. Výsledky turnajů a také informace o šprtci naleznete na http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám