Hlavní obsah

Děti z plzeňské 50. mateřské školy rozzářily tváře seniorů

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 6. ledna soubor Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy zazpíval, zatančil a rozdal dárky v Domově pro seniory sv. Jiří v Plzni na Doubravce.

Foto: Jan Kaše

Tři králové v podání Plzeňských bublinek

Článek

Upřímnost a bezprostřednost, které provázely celé pěvecké a taneční vystoupení dětí, nadchly všechny přítomné seniory. "Vždy se moc těšíme, když k nám mají děti z mateřské školy přijít. Byly tady už několikrát a pokaždé měly moc hezké vystoupení. Jejich zpěv a radost nám vracejí vzpomínky na naše mládí," uvedla Věra Jelenová, která je i ve svých devadesáti letech veselá, komunikativní a milá.

"Vystoupení dětí se mi moc líbilo. Čtyřicet let jsem učila malé děti na různých školách, např. v Abrtamech, v Ostrově nad Ohří a v Horažďovicích. Vím, jak náročná je to práce, a je vidět, že se paní učitelky dětem hodně věnují," pochválila výkon dětí i jejich učitelek Hana Vavrušková.

"Děti zpívají krásně a jejich vystoupení je velice milé," uvedla další obyvatelka Domova pro seniory sv. Jiří Věra Karhanová.

Historie souboru sahá až do roku 1996. Děti se účastní nejrůznějších akcí a soutěží, zpívají také na zlatých a diamantových svatbách, při vítání občánků či při oceňování dárců krve v plzeňském obvodu Doubravka. Soubor zkouší a nacvičuje písně a tance jednou týdně pod vedením Zuzany Tomáškové a Kateřiny Majnerové.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám