Hlavní obsah

Děti z mateřské školy zpestřily plzeňským seniorům odpoledne

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský sboreček Plzeňské bublinky navštívil seniory společně s malířkou Danou Raunerovou, která zde představila tvorbu svých žáků.

Foto: Jan Kaše

Vernisáž výstavy v Domově pro seniory sv. Jiří

Článek

Děti ze sborečku Plzeňské bublinky, který je organizován při 50. mateřské škole, zavítaly v pondělí 25. listopadu do Domova pro seniory sv. Jiří. Rozhodně nešlo o první ani poslední návštěvu, neboť děti přicházejí potěšit seniory pravidelně. Tentokráte měly na starosti kulturní program v rámci vernisáže výstavy, na které je prezentována tvorba žáků Dany Raunerové.

Tato malířka a výtvarnice, která je původem z Chebu, od roku 1978 působí s drobnými přestávkami na školách s výtvarným zaměřením. Její záběr je opravdu široký – maluje, kreslí, píše, navrhuje dekorace, spolupracuje s Divadlem Alfa, věnuje se chovu koní a především jako pedagog předává své zkušenosti dětem a mladým lidem.  

A právě obrazy žáků Dany Raunerové si mohou obyvatelé Domova pro seniory sv. Jiří prohlédnout a potěšit se jejich veselostí a barevností. Výstava je pro seniory bezesporu milým a krásným zpestřením stejně jako vystoupení dětí ze sborečku Plzeňské bublinky, které si pod vedením Zuzany Tomáškové a Pavly Špirkové připravily pro vernisáž program, jehož součástí byla kromě písniček i recitace básniček z knihy Dany Raunerové Knížka o zvířatech. Nutno podotknout, že děti skvěle zvládly obojí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám