Hlavní obsah

Děti z mateřské školy se při vystoupení pěkně rozjely

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi plzeňské seniory zavítaly děti z 50. mateřské školy s velikonočním programem. Kromě zpěvu nechyběl ani tanec, při němž děti ukázaly, že pohyb jim rozhodně není cizí.

Foto: Jan Kaše

Tanec si děti opravdu užívaly

Článek

Stalo se již tradicí, že dětský sboreček Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy pravidelně navštěvuje Domov pro seniory sv. Jiří v Plzni, aby svým vystoupením potěšil a rozehřál srdce zdejších obyvatel.

Stejně tomu bylo i v úterý 15. dubna, kdy dvacet dětí z této mateřské školy přišlo pod vedením Zuzany Tomáškové a Pavly Špirkové předvést svůj program s názvem Velikonoční pomlázka.

Děti zazpívaly několik písniček a také ukázaly, že zvládají i hru na nejrůznější hudební nástroje, jako například ozvučná dřívka, triangl či zvonky. Je potěšitelné, že paní učitelky vnáší do činnosti sborečku i nové prvky, aby tak v dětech probudily ještě větší zájem o hudbu. Není se tedy čemu divit, že před seniory vystoupilo i osm malých hudebníků s flétnami.

Nutno podotknout, že děti své písničky doprovázely i různými scénkami. Nejvíce se však rozjely při tanečním vystoupení, na které se již očividně těšily. Z dětí vyzařoval obrovský elán, veselost a radost z pohybu. Dováděly, točily se, smály se na celé okolí a ještě přitom zpívaly. Tato úžasná atmosféra se přenesla i na publikum, které jejich výkony opakovaně odměnilo potleskem.

„Jsme moc rádi, že děti mezi nás chodí. Jsou to taková sluníčka, která nás moc potěší,“ uvedla jedna z obyvatelek domova.

Senioři pro děti připravili také malé překvapení v podobě vyrobených kraslic. Děti s nimi ihned běžely k rodičům a bylo vidět, že tento velikonoční dáreček jim udělal opravdovou radost.

Plzeňské bublinky potěšily a zpestřily život seniorům. Je dobře, že již v mateřské škole jsou děti vedeny k hudbě, tanci a hlavně úctě ke stáří. Třeba si mnoho těchto pozitivních zážitků, mezi které vystoupení v domově seniorů rozhodně patří, odnesou i do dalšího života a naše společnost se tak dočká větší tolerance, slušnosti a vzájemného porozumění.           

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám