Hlavní obsah

Děti z mateřské školy rozezpívaly v domově seniorů i andulku

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele Domova pro seniory u sv. Jiřího v Plzni na Doubravce přišly potěšit děti z 50. mateřské školy.

Foto: Jan Kaše

Liščí mazurka

Článek

Dětský sboreček Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy v Plzni zavítal ve čtvrtek 14. února mezi seniory, tentokráte s vystoupení Máme rádi zvířata.

Malí zpěváci pod vedením Zuzany Tomáškové a Pavly Špirkové dorazili do Domova pro seniory u sv. Jiřího v Plzni na Doubravce v úžasné náladě, kterou dokázali během krátké chvíle přenést i na své publikum.

Děti předvedly příjemné a milé vystoupení, při němž zazpívaly několik písniček o zvířatech, jako například Já mám koně, vraný koně, Běží liška k Táboru či populární Krávy, krávy od autorské dvojice Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák.

Nutno podotknout, že vystoupení nebylo pouze o zpěvu. Děti během písní vytvářely nejrůznější pohybové a taneční kreace. Také ukázaly, že již ovládají jednoduché hudební nástroje – triangl, bubínek, ozvučná dřívka.

„Podívejte se na ty chlapce, jak jim to moc sluší," ocenila jedna ze seniorek oblečení pěti hochů, kteří s černými kalhotami a černými vestami, pod nimiž zářily bílé košile, výborně ladili s početně převažujícími děvčaty, oděnými do světlých šatů s květinovým motivem a bílých svetříků.

Svým zpěvem přivedly Plzeňské bublinky do dobré nálady nejen seniory, ale také andulku ze zdejšího domova, která se po prvních písničkách k dětem přidala a začala si vesele prozpěvovat. Atmosféra vystoupení, nazvaného Máme rádi zvířata, se tak dotvořila do nádherné podoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám