Hlavní obsah

Děti z Frýdku-Místku dostanou od města nové dopravní hřiště

Novinky, Jana Matějíková

Sídliště Anenská v Místku čekají stavební úpravy. Nevyužitá asfaltová plocha mezi 6. ZŠ a hotelovými domy se promění v menší parčík s novým dětským dopravním hřištěm. Jedná se o lokalitu mimo motoristický provoz, která je přehledná a pro zmíněné účely plně vyhovující.

Foto: Jana Matějíková

místo pro budoucí dopravní hřiště

Článek

„Stavební práce by měly být zahájeny a ukončeny ještě v tomto roce. Popraskaný asfalt, desítky let nefunkční fontána s betonovým brouzdalištěm a dalšími betonovými bloky a ohrádkami budou odstraněny. Nahradí je zelená plocha s dopravním hřištěm, které v rámci školní výuky budou využívat žáci všech základních škol ve městě,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že stavební úpravy si vyžádají skácení dvou neduživých stromů a keřů živořících v betonových ohrádkách.

Místo nich bude v tomto prostoru vysazeno čtrnáct nových stromů, převážně třešní, ale také habrů a jasanů. Chybět nebudou ani nové lavičky a v místech nejvyššího pohybu osob budou vydlážděny chodníky.

Vozovky dopravního hřiště budou mít asfaltový povrch se svislým i vodorovným dopravním značením. Součástí jeho vybavení budou i mobilní semafory s dálkovým ovládáním světel a přenosné dopravní značky, které budou mít k dispozici pedagogové i strážníci městské policie provádějící dopravní výchovu. Hřiště je koncipováno pro dvacet pět dětí na jízdních kolech a deset na koloběžkách. Po absolvování výuky bude celá plocha volně přístupná veřejnosti.

Cílem akce bylo zpříjemnit bydlení v lokalitě sídliště Anenská a zároveň zajistit podmínky pro dopravní výchovu dětí, která je povinnou součástí výuky na základních školách. Náklady na úpravu této lokality by měly činit necelé tři milióny korun.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám