Hlavní obsah

Děti ve Zlíně mohou dostat originální dárek za vysvědčení

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenoménem u začínajících numismatiků se v poslední době stávají netradiční mince s dětskými motivy. Právě v těchto dnech dorazila do Zlína novinka - stříbrná mince s kreslenou postavičkou z amerického seriálu Scooby-doo.

Foto: E-MINCE.cz
Článek

Mince s obrázkem hlavní postavy - známého psa Scooby-Doo z legendárního amerického seriálu - byla vydána polskou mincovnou začátkem června jako šestá mince v řadě Cartoon Characters.

"Kromě netradičního dárku za vysvědčení mohou rodiče u dětí vzbudit i zájem o nového koníčka“ říká Martin Wallek, majitel firmy E-MINCE.cz, který provozuje obchod s mincemi. „Máme dokonce speciální sady australských mincí pro malé sběratele a milovníky přírody ve formě barevné knížky o hmyzu,” dodal.

Předlohou mincí se však stávají hlavně slavní hrdinové kreslených filmů. K dostání jsou ražby s kresbami postaviček Toma a Jerryho, slavného vlka a zajíce z Jen počkej!, Bolkem a Lolkem nebo třeba čtveřicí ze Čtyřlístku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám