Hlavní obsah

Děti si oblékly dlouhé šaty a obleky - a vydaly se na svůj ples

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová sezóna je v plném proudu, a proto není divu, že i děti mívají svůj ples. Jeden z nich zažil sál restaurace v Nové Vsi u Bakova.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Již pošesté uspořádal folklorní sobor Furiant dětský ples. Stalo se tak 1. března v odpoledních hodinách, kdy na sál restaurace v Nové Vsi u Bakova zavítalo velké množství naparáděných slečen a mladíků.

Ti se dobře bavili při hudbě Bracharkas. Nechybělo ani předtančení, o které se postaral dětský soubor Kominíček. Dalším bodem plesu byla soutěž o sladké ceny. Nedílnou součástí plesů bývá obvykle tombola a ani ta na tom nedělním nemohla chybět. Čítala bezmála 400 cen pro děti.

Došlo i na společný tanec (Ptáček) návštěvníků plesu, tedy dětí a jejich doprovodu. Netrpělivě očekávaným závěrem plesu bývá zvyk, kdy se z balkónu spustí na parket kolem dvou set balónků. Každý se snaží, aby si jich nachytal co nejvíce, a pak si všichni, jak děti, tak jejich rodiče a prarodiče, těmito balónky při písničkách ještě dlouho pinkají.

Nejdůležitější je však to, že se všichni sejdou, děti se vyřádí, rodiče si lehce odpočinou a bývá z toho moc pěkné odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám