Hlavní obsah

Děti si budou moci na zámku vyrobit vlastní vánoční ozdobičku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. listopadu a dále také v neděli a výjimečně v pondělí 17. listopadu vás zveme s dětmi na zábavný program do zámku v Mníšku pod Brdy. Připraveno je malování ve výtvarném ateliéru, výroba vánočních ozdob pro děti, Kouzelné sklepení, panenky v historických kostýmech a pohádková prohlídka.

Foto: Anna Čelouchová

Na mníšeckém zámku je zábava pro děti a první republika pro dospělé.

Článek

Umíte si, děti, představit, že by z vás byl detektiv? A co má takový detektiv za práci? Pátrá, hledá a stopuje. Když přijdete na návštěvu k nám do zámku v Mníšku, takové pátrání vás bude čekat.

Vaším úkolem bude objevit pohádky, které se v pokojích schovaly. Neschovaly se ale úplně pečlivě, vždycky z nich zůstalo něco vidět, nějaký předmět, který pro vás bude důležitou stopou neboli indicií. Kdo je detektiv, takovéto odborné výrazy musí dobře znát. A podle těchto indicií určitě hned pohádky poznáte. Jistě jste jejich dobří znalci, vždyť rád je má každý. Někdo si je čte, někomu čtou rodiče nebo babičky a někdo se na ně dívá v televizi.   

A jaké předměty u nás vypátráte? V pokojích najdete například otrávený hřebínek, pytlík s moukou, květ kopretiny, kouzelnou fajfku, která nikdy nevyhasla, a víc vám ale už neprozradíme. Přijďte, děti, a hledejte samy. Na konci vaší návštěvy vás kromě drobné sladké odměny čeká ještě i návštěva spousty malých princezen a králů v krásných šatech a zajímavých kloboucích a parukách.

Pro nebojácné návštěvníky bude otevřen i vstup do Kouzelného sklepení. Tam vejdete přímo mezi pohádkové bytosti. Přivítá vás čert s ježibabou, pak projdete kolem Šípkové Růženky a jejího tatíčka krále a rozloučí se s vámi vodník s Rusalkou i ostatní víly.

Po prohlídce zámku ale neodcházejte. Račte vstoupit také do našeho výtvarného ateliéru, kde už na vás dýchne předvánoční atmosféra. Určitě se těšíte na Ježíška, že je to tak? To nám ho můžete hned namalovat a účastnit se tak výtvarné soutěže. Malování je zdarma a za poplatek 30 Kč si je také možno vyrobit keramickou ozdobičku na vánoční stromeček, která vám pak o Vánocích může připomenout příjemné chvíle strávené na našem zámku.

Prohlídky pro děti nazvané Cesta za pohádkou i Kouzelné sklepení budou na programu v sobotu 15. listopadu v 14.00 a 16.00 hodin. V neděli 16. listopadu je začátek dětských prohlídek v 12.45, 14.00 a 15.15 hodin a v pondělí 17. listopadu v 10.30 a 11.45 hodin. V případě velkého zájmu budou další časy přidány.

Reklama

Výběr článků

Načítám